Kulp’ta kadın istihdamı ve yaşam merkezi inşaatına başlandı

Kulp’ta kadın istihdamı ve yaşam merkezi inşaatına başlandı

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Yenimahalle Diyarbakır Caddesi üzerinde ilçe mimarisine uygun kadınlara...

Diyarbakır'ın Kulp İlçe Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Yenimahalle Diyarbakır Caddesi üzerinde ilçe mimarisine uygun kadınlara yönelik yaşam merkezi inşa ediliyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kulp Belediye Başkanlığına görevlendirilen Fatih Dülgeroğlu'nun talimatıyla, kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımının artırılması amacıyla kadın istihdamı ve yaşam merkezi için ihtiyaç duyulan binanın inşaatına başlandı. Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan 400 metrekarelik alan üzerinde yapılacak bina için 15 Ağustos 2017 tarihinde 1 milyon 375 bin Türk Lirası ile ihaleyi alan firma inşaat çalışmalarına başladı. Kadın istihdamını artırmak için çeşitli projeleri geliştirdiklerini belirten Kulp Belediye Başkanı Fatih Dülgeroğlu, "Kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımını, toplumsal cinsiyet eşitliğini ve statüsünü yaşamın her alanında güçlendirilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımız bir adım daha ileri götürerek kadın istihdam merkezi projesini hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Açacağımız bu merkez aracılığıyla kadın istihdamını artırmayı, sosyalleşebileceği alanlara kavuşmalarını ve açacağımız kurslar aracılığıyla meslek öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz" dedi .

400 metrekarelik alan üzerine B+Z+1 olmak üzere 3 katlı olarak inşa edilecek kadın istihdamı ve yaşam merkezi binasının içinde ipek puşi dokuma atölyesi, halı dokuma atölyesi, aile destek merkezi, hamam, sauna, yüzme havuzu, fitnes center, kafeterya, kuaför, satış birimleri ve eğitim atölyelerinin yer alacağı belirtildi. Sözleşme imzalandıktan sonra 210 gün sonunda bütün işin tamamlanıp merkezin hizmete açılacağı bildirildi.

Kulp’ta kadın istihdamı ve yaşam merkezi inşaatına başlandı

Kulp’ta kadın istihdamı ve yaşam merkezi inşaatına başlandı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.