Kulu Arşıncı Köyü

Kulu Arşıncı Köyü

Alparslan köyü haberleri, Kulu Alparslan köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Konya köyleri arasında yer alan Alparslan köyü düğünleri, köyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kulu Alparslan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Alparslan köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Alparslan köyünün tarihi, Alparslan köyü haberleri,  tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Alparslan, Konya ilinin Kulu ilçesine bağlı bir köydür.Köyde Rişvan Aşiretinin bir kolu olan Adiyaman'dan Gaziantep'e' oradan'da Kırşehir'e daha sonra Arşıncıya yerleşen Halikan (Xelikan) aşireti, Gölyazı (Xalko Doldurma) ve Yapalı(Xelika Qamaro)'dan gelen Halikan Aşiretinden olan Kameri(Qemeran) aileler ve Erzurum Tekman’ın Denizli köyünden gelen Dunbuli (Dımıli veya Dünbülü) aşiretinden Muhacirler yaşamaktadır.

1700'lü yıllarda Ankara, Konya arasında Karacadağ'ın eteklerine yerleşen Halikan Aşireti(Xalîkan) Garmık köyünü mesken edinmiş. Sonraki dönemde Garmık yayla olarak kullanılmış. Köyün sabit yerleşim alanı olarak kullanılması 1820'li yıllara dayanıyor. 1820 den 1900'lere kadar köye göçler devam ediyor. Cumhuriyetin kurulmasından sonra ismi Garmık olan köyün adı Arşıncı olarak değiştirilmiştir. Köyün bağlı olduğu ilk ilçe Konya'nın Kadınhanı ilçesi olmuştur. Daha sonra uzaklığı nedeniyle Ankara'nın Haymana ilçesine bağlanmıştır. 14 Mart 1956 yılında yapılan son değişiklikle bugünkü hali olan Konya'nın Kulu ilçesine bağlanmıştır.

Osmanlı belgelerinde "Germik" olarak geçmektedir ve bu isim farsça Ab-i Germ kelimesinden gelmektedir. Türkçe karşılığı ise; sıcak yeraltı suyu, ılıca anlamlarına gelmektedir. Osmanlı Döneminde köyde sıcak su kaynaklarına, ılıcalara rastlanıldığı için bu ismin verildiği araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

Arşıncı Köyü İç Anadolu Bölgesi bulunup Konya'nın Kulu ilçesine bağlıdır. Kulu'nun Batı Kuzeybatı yönünde 16,8 km uzağında yer alır. Konya il merkezinin ise Kuzey Kuzeydoğu yönünde 144,2 km uzağında bulunur. Arşıncı'nın merkezine 8 km mesafeden daha yakın 8 Köy bulunuyor. Kuzeybatı yönünde Hisarköy(2,69 km), Doğu yönünde Boğazören(3,01 km), Batı yönünde Kırkpınar(4,02 km), Kuzeydoğu yönünde Yaraşlı(4,27 km), Kuzey Kuzeydoğu yönünde Seyitahmetli(6,54 km), Güneybatı yönünde Doğutepe(6,62 km), Kuzey yönünde Dipdede(6,78 km) , Güneydoğu yönünde Karacadağ(6,87 km).

Köyde 150 Hane bulunmakla beraber, köyün nüfusu yaz kış değişmektedir, Avrupa'da işçi olarak çalışan halkın yazın köye izne gelmesiyle köy nüfusunda artış gözlenmektedir.

Alparslan, Konya ilinin Kulu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Alparslan Köyü Resimleri ve Alparslan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kulu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kulu Konya Arası Kaç Km? Kulu Hava Durumu? Konya Köyleri ve Kulu Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Konyalı iseniz Konya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Konyalı Ünlüler arasında Kulu Alparslan Köyünde doğan biri var mı? Kulu Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.