Kuluncak Sofular Köyü

Kuluncak Sofular Köyü

Sofular köyü haberleri, güncel son dakika gelişmeleri, Sofular köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Malatya köyleri arasında yer alan Sofular köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kuluncak Sofular köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sofular köyü son dakika gelişmeleri, Sofular köyüne özgü yemekler, Kuluncak Sofular köyünün tarihi, Sofular köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sofular köyüne ait haberler, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

 İl merkezinde 120 km ve ilçe merkezine 18 km mesafededir. Mahallenin içinden boylu boyunca kuzey-güney yönünde Balıklı Tohma Çayı geçmektedir. 6360 Sayılı Büyükşehir yasası ile belde belediyesi iken mahalle statüsüne dönüşmüştür. 2017 yılı TÜİK verilerine göre yerleşik yaklaşık 750 nüfusu bulunmaktadır ancak yaz aylarında bu nüfus 2500 seviyelerine ulaşmaktadır. Ekonomik gelir kaynakları tamamen bitkisel üretime dayalı olup Kuluncak ilçesindeki en büyük kayısı üretimine sahip mahalledir. Dünya kuru kayısı üretiminin %85’ini karşılayan Malatya’nın 1.600 ton/yıl üretimi bu havzadan sağlanmaktadır.

Bölgenin başlıca geçim kaynağını kayısı üretimi oluşturmaktadır. Ayrıca Sofular tüm ilçede ve çevre ilçelerde özel türleri bulunan elma çeşitleri (demir elma, kara yaprak vb.) ile meşhur bir yerdir. Mahallede yaşayan insanlardan gurbetçi olarak şehir merkezlerinde yaşayanlar yaz aylarında tüm yıllık yiyeceklerini buradan ürettikleri ürünlerden sağlamaktadır. Ayrıca yerleşik yaşayan tüm insanların geçim kaynağı kayısı üretimine bağlıdır. Bölgenin sulak arazi bakımından en verimli ve zengin coğrafyası olması hasebiyle; ceviz, elma, dut, vişne, kiraz, şeftali, üzüm, armut, domates, salatalık vb. sebze üretimi bu alanda yapılmakta ve yakın Sivas ilçelerinde halk tarafından perakende ticareti yapılmaktadır. Son yıllarda hayvancılığın desteklenmesi ve bu konuda devlet politikaları geliştirilmesi nedeniyle özellikle yapay çayır, silajlık mısır, yonca, fiğ, korunga ve mürdümük üretimi Balıklı Tohma kıyılarına yakın arazilerde yapılmaktadır.

Sofular, Malatya ilinin Kuluncak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sofular Köyü Resimleri ve Sofular köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kuluncak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kuluncak Malatya Arası Kaç Km? Kuluncak Hava Durumu? Malatya Köyleri ve Kuluncak Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir. 

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Malatyalı iseniz Malatya Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Malatyalı Ünlüler arasında Kuluncak Sofular Köyünde doğan biri var mı? Kuluncak Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.