Kum kentini karantinaya almayan İran' ın tüm şehirlerine koronavirüs yayıldı

Kum kentini karantinaya almayan İran' ın tüm şehirlerine koronavirüs yayıldı

Kum kentini karantinaya almayan İran'da tüm şehirler koronavirüsten etkilendi.

İran, salgının ilk görüldüğü şehir Kum'u karantina altına almamıştı. Bu kararıyla çok tepki çeken İran'da Cumhurbaşkanı Ruhani koronavirüsün neredeyse tüm şehirlere yayıldığını açıkladı. Öte yandan, koronavirüs nedeniyle ülke genelinde yaşanan ölümlerin sayısı 92'ye yükseldi.

Dünyada bugüne kadar 93 binden fazla kişiye bulaşan ve 3 bin 203 kişinin ölümüne neden olan koronavirüs Çin'den sonra en fazla İran'da etki gösteriyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün yaptığı açıklamada koronavirüsün ülkesi için ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gözler önüne serdi. Ruhani açıklamasında "Koronavirüs ülkemizde neredeyse bütün şehirlere yayıldı. İran bu salgını minimum ölüm sayısı ile kısa zamanda yenecek" ifadelerini kullandı.

İran'da koronavirüs ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde 2 kişide görülmüştü. Hastalık tespit edilen kişiler aynı gün hayatını kaybetmişti. İran, ölümlerin artmasına rağmen Kum kentine karantina uygulamama kararı almıştı. Geçtiğimiz 26 Şubat günü Ruhani karantinayla ilgili yaptığı açıklamada da"Hiçbir şehir veya bölge için karantina kararı gündemde değil. Bir yerin kapatılması kararı valiliğin ve bakanlıkların değil, Koronayla Mücadele Merkezi'nin sorumluluğundadır" ifadelerini kullanmıştı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.