Küre Beşören Köyü

Küre Beşören Köyü

Beşören Köyü haberleri, Küre Beşören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beşören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Beşören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Küre Beşören köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beşören köyü son dakika gelişmeleri, Beşören köyüne özgü yemekler, Küre Beşören köyünün tarihi, Beşören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beşören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beşören, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşören Köyü Resimleri ve Beşören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Küre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Küre Kastamonu Arası Kaç Km? Küre Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Küre Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Küre Köyünde doğan biri var mı? Küre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beşören, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür.Asırlar öncesinde bu köyde gayrimüslimler yaşıyordu. Hatta köy içerisinde köylülerin gavur mezarlığı diye adlandırdıkları bir mezarlık da bulunmaktadır. Bu mezarlığın gayrimüslim kişilere ait olup olmadığı kesin verilerle bilinmemektedir. Köyün asıl adı ORDANI olarak bilinir.
Kastamonu iline 83, Küre ilçesine 23 km uzaklıktadır.Köy Beşören merkez mahalle, Beşören Aşağıkışla mahallesi ve Beşören Yukarıkışla mahallesi olmak üzere iki mahalleden oluşmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde doğal yollardan elde edilen kestane, ceviz, elma, armut, kiraz, dut gibi meyvelerin de ekonomiye katkısı oldukça çoktur. Arılardan elde edilen bal (deli bal) çok meşhurdur ve birçok hastalığın tedavisinde bu bal kullanılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu kapalıdır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi vardır ama işlememektedir. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol toprak olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.