Küre Güllüce Köyü

Küre Güllüce Köyü

Güllüce Köyü haberleri, Küre Güllüce köyü güncel son dakika gelişmeleri, Güllüce köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kastamonu Köyleri Arasında yer alan Güllüce köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Küre Güllüce köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güllüce köyü son dakika gelişmeleri, Güllüce köyüne özgü yemekler, Küre Güllüce köyünün tarihi, Güllüce köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güllüce köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güllüce, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güllüce Köyü Resimleri ve Güllüce köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Küre Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Küre Kastamonu Arası Kaç Km? Küre Hava Durumu? Kastamonu Köyleri ve Küre Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kastamonulu iseniz Kastamonu Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kastamonulu Ünlüler arasında Küre Köyünde doğan biri var mı? Küre Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güllüce, Kastamonu ilinin Küre ilçesine bağlı bir köydür.Güllüce Köyü ismi 1961 yılında yabancı isimlerde değişiklik kanununa göre köyün eski ismi Müezzinoğlu Köyü olup Güllüce Köyü olarak değiştirilmiştir.1960-1961 yılları arasında köyümüze gelen o dönemin Küre kaymakamı Fahrettin Turan çayın kenarında çimenlik mevkiinde köylülerle görüşürken köyün gül bahçelerini görmüş ve bu köyün ismi Güllüce Köyü olsun demiştir. O günden itibaren köyün ismi Güllüce Köyü olmuştur ve ondan sonra eski ismi Müezzinoğlu olan köyün adı Güllüce olarak kalmıştır. Güllüce Köyü'nde bir de Ilata Mah. vardır.Güllüce Köyü ile Ilata Mah. arasından Küre Çayı geçmektedir.ilkokulu öğrenci azlığından kapatılmıştır
Kastamonu iline 82 km, Küre ilçesine 22 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Çok yağış alır.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur.içmesuyu şebekesi 2007 yılında kurulmuş olup halen normal bir sekilde faaliyettedir. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik, sabit telefon ve adsl baglantısı vardır.ayrıca köy camisi faal olarak köylülere hizmet vermektedir ve köy konağı 2005 yılından itibaren hizmete girmiştir.Güllüce köyü gençleri genellikle inşaat sektöründe ve farklı esnaf dallarında faaliyet göstermektedirler.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.