Kurşunlu Yeşilören Köyü

Kurşunlu Yeşilören Köyü

Yeşilören köyü haberleri, Kurşunlu Yeşilören köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilören köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çankırı köyleri arasında yer alan Yeşilören köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kurşunlu  köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilören köyü son dakika gelişmeleri, Yeşilören köyüne özgü yemekler, Kurşunlu Yeşilören köyünün tarihi, Yeşilören köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilören köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilören, Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesine bağlı bir köydür.

Yamukören köyünün ismi Yeşilören köyü olarak değiştirilmesi görüşmesi 03.08.2007 tarihli birleşimde yapıldı. Konuyla ilgili incelemesini tamamlayan İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu raporunu kurula sundu. Yapılan görüşmeler sonunda yıllar önce ismi Yumrukviran olan, daha sonra Yamukören olarak değişen köyün ismi Köy Muhtarının İl Encümenine müracaatları sonunda Yeşilören olarak değiştirildi.Köyün görenek ve yemek çeşidi açısından zengim bir köydür.ama yemeklerinin içinde en ön pilana çıkan keşkek yemegidir bütün çankırılılar bu keşkek yemegini bilirve bu yemekle birçok yarışmada ilk 3 içine girmegi başarmışlardır, Büyük romancımız Kemal Tahir'in Sağırdere ve Körduman adlı iki önemli yapıtında Yamören adıyla hikâyesi işlenen Mustafa nın köyüdür.Romanda Yamören ve Sımıcak köylerinin kültür ve adetleri çok güzel anlatılmaktadır.

Yeşilören, Çankırı ilinin Kurşunlu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilören Köyü Resimleri ve Yeşilören köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.Kurşunlu Yeşilören Köyü ResimleriKurşunlu Yeşilören Köyü Resimleri

 

Kurşunlu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Kurşunlu Çankırı Arası Kaç Km? Kurşunlu Hava Durumu? Çankırı Köyleri ve Kurşunlu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çankırılı iseniz Çankırı Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Çankırılı Ünlüler arasında Kurşunlu Yeşilören Köyünde doğan biri var mı? Kurşunlu Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.