Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır

Kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır

Oyun hamurları çocuklarımızın el göz koordinasyonunu geliştirmek ve el becerilerini arttırmak için kullanılan en güzel oyuncaklardandır. Peki kuruyan oyun hamuru nasıl yumuşatılır?

Çocuklarımızın  severek oynadığı oyun hamurları zamanla ilk günkü formlarını kaybederler ve ufalanmaya, güzel şekil almamaya, çatlamaya başlarlar. Her seferinde yeni oyun hamuru almanıza gerek yok. Çünkü oyun hamurlarınız ne kadar kurumuş bozulmuş olursa olsun ilk günkü hallerini alabilirler.

Kuruyan oyun hamurunu yumuşatmak için ihtiyacınız olan tek şey su.

Oyun hamurları genellikle un, su, tuz ve renklendiricilerden yapılır. Dolayısıyla zaten içinde var olan bir malzeme ile yumuşatma işlemi yapmak hamurun yapısını da bozmayacaktır.

Kuruyan oyun hamurunu yumuşatma işlemi için;

Çözüm-1

1- Kuruyan hamuru küçük parçalara ayırın eğer taş gibi sert bir hale geldiyse rende ya da mutfak robotu yardımı ile ufalayabilirsiniz.
2- Ufalanan hamurları bir kaseye alarak üerine göz kararı miktarda su dökün ve yoğurmaya başlayın. Tıpkı kulak memesinde hamur hazırlarken yapılan yöntem gibi. Ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde etmelisiniz.
3- Kuruyan oyun hamuru için ele yapışmayan kıvamı yakaladığınızda elinizde yoğurma işlemine devam edin. Sonunda ilk gün aldığınız gibi bir oyun hamuruna kavuşmuş olacaksınız.

Eğer bu işlemi yaparken su miktarını fazla kaçırdıysanız oyun hamuru ilave edebilirsiniz ancak elinizdeki tüm kuruyan hamurları kullandıysanız bu aşamada un ve tuz eklemeyi deneyin çoğu zaman bu işlem işe yarar. Çünkü hamurun muhtevasında un ve tuz bulunmaktadır.

Çözüm-2

Kuruyan hamurları toplayıp kutusuna doldurup elimizle bastırıp sıkıştırıyor ve üzerine 1 cm aşacak kadar su koyup kapağını kapatıyoruz. 2-3 gün beklettikten sonra kutuyu açıp fazla suyu ve hamurun üzerini kağıt havlu ile kurulayıp yoğuruyoruz. İstediğimiz kıvama gelmemiş ise olayı tekrarlayabilirsiniz. Genellikle ilk denemenizde sonuca ulaşabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum