Laboratuvar Teknisyeninden İstenen Onay Talebi Mahkemeden Döndü ! 

Laboratuvar Teknisyeninden İstenen Onay Talebi Mahkemeden Döndü ! 

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi laboratuvar teknisyeninden testlere üst onay vermesini istedi. Türk Sağlık Sen tarafından açılan davada, talebin hukuka uygun olmadığına hükmedildi. ...

İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi laboratuvar teknisyeninden testlere üst onay vermesini istedi. Türk Sağlık Sen tarafından açılan davada, talebin hukuka uygun olmadığına hükmedildi. 

Türk Sağlık Sen’den yapılan açıklamada, “İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde laboratuvar teknisyeni olarak görev yapan üyemizin acil olarak çalışılan testlerin üst onayını vermesinin uygun görülmesi işlemine karşı sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen İstanbul 8. İdare Mahkemesi verdiği kararda laboratuvar teknisyenlerinin görev tanımında çalışılan test sonuçlarına onay verebileceklerine dair bir düzenleme olmadığına dikkat çekilerek sadece onaya sunmakla ilgili bir sorumlulukları olduğuna vurgu yapıldı. Kararda, mevzuatta öngörülmeyen yetki ve sorumluluk dahilinde teknik personelin çalıştığı teste onay vermesi işleminin hukuka uygun olmadığına hükmedilerek, idarenin bu yöndeki işleminin iptaline karar verildi” ifadelerine yer verildi (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.