Lapseki  Ecialan Köyü

Lapseki Ecialan Köyü

Ecialan Köyü haberleri, Lapseki Ecialan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Ecialan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Lapseki Çanakkale Köyleri Arasında yer alan Ecialan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lapseki Ecialan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ecialan köyü son dakika gelişmeleri, Ecialan köyüne özgü yemekler, Lapseki Ecialan köyünün tarihi, Ecialan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ecialan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ecialan, Lapseki  Çanakkale ilinin Lapseki ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ecialan Köyü Resimleri ve Ecialan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Lapseki Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Lapseki  Çanakkale Arası Kaç Km? Lapseki Hava Durumu? Lapseki  Çanakkale Köyleri ve Lapseki Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Lapseki Çanakkaleli iseniz Lapseki  Çanakkale Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Lapseki  Çanakkaleli Ünlüler arasında Lapseki Ecialan Köyünde doğan biri var mı? Lapseki Doğumlu Ünlüler Kimler?

Ecialan,  Çanakkale ilinin Lapseki ilçesine bağlı bir mahalledir.1461 (Rumi 877) yılında, bölgenin Türk egemenliğne girmesinden sonra, çevreye gelen ve göçebe olarak yaşayan, Türk-Oğuz boylarından bir grup yörük şimdi Lapseki ilçesine bağlı Eçialan Köyü'ne kurulmuşlardır.Çevrenin boş olmasından bu yörük grubunun lideri 3 oğlunun da ayrı yerleşim birimlerini kurmasını ister. Bu kardeşlerin isimleri Ahmet Ramazan ve Kara Musa'dır. Kurulan bu köylerin isminlerinede, o günlerden bu yana kurucusunun isminde çoğalmayı simgeleyen ve çoğul eki olan -ler ve lar takısı eklenerek AHMETLER,RAMAZANLAR ve KARAMUSALAR isimlerini almışlardır. Eçialan köyünün tarihi yaklaşık olarak 3000 yıldır. Köyde yaşayan elçilerden dolayı köyün ilk adı elçialan olup sonradan zaman içinde değişerek şimdiki adı olan Eçialan'ı almıştır. Köy ilk yerleşim yerinden farklı olarak şimdiki yerine kurulmuştur. Çevre köylerin içinde en büyük köy olup aynı zamanda en kalabalık nüfusa sahiptir. Zaman içinde köyde iş sahası olmadığı için nüfus giderek düşüş göstermiştir.Çanakkale iline 70 km, Lapseki ilçesine 45 km uzaklıktadır.Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.