LGS sonuçları açıklandı mı? LGS sonuçlar saat kaçta açıklanacak?

LGS sonuçları açıklandı mı? LGS sonuçlar saat kaçta açıklanacak?

2020 LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe doğru adım adım yaklaşırken LGS sonuçları açıklandı mı? sorusunun cevabı araştırılıyor.

2020 LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe doğru adım adım yaklaşırken LGS sonuçları açıklandı mı? sorusunun cevabı araştırılıyor. Peki LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

20 Haziran'da pandemi ortamında tedbirli bir şekilde yapılan merkezi sınav sonuçları meb.gov.tr üzerinden sorgulanabilecek. Öğrenciler puanlarının açıklanmasının ardından, kılavuzda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayacak. Lise tercihleri, devlet okullarını düşünenler için e-Okul sistemi üzerinden, özel okulları tercih edecekler ise o okulların müdürlükleri ve internet siteleri üzerinden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 Haziran 2020 tarihinde uygulanan LGS sınavı sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak. Sınava katılan 1 milyon 472 bin 303 öğrenci ve aileleri sınav sonuçlarını heyecanla beklerken, sonuçların nasıl ve nereden öğrenileceğini araştırıyor.

2020 LGS sonuçları sorgulama ekranını haberimizden görebilir, LGS hakkındaki detaylı açıklamaları takip edebilirsiniz. İşte 2020 LGS sonuç sayfası…

2020 LGS SONUCU SORGULAMA EKRANI

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı takvime göre, 2020 LGS sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçlar Milli Eğitim bakanlığının resmi adresi olan meb.gov.tr üzerinden ilan edilecek ve öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK, NASIL YAPILACAK?

16 Temmuz 2020’de merkezî sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, aynı gün içinde Tercih Kılavuzu da açıklanacak.
LGS Sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, 16 Temmuz da yayınlanacak Tercih Kılavuzu’nda yer alan kurallara göre tercih işlemlerine başlayabilecek.

Tercih işlemi kılavuzda belirtilen tarihler arasında öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

İL İL LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

2020 Yılı Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru İşlemleri e-Klavuzu için Tıklayınız

2020 Yılı Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okulların İller Bazında Listelemek için Tıklayınız

2020 Yılı Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru Yapmak için Tıklayınız

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sınav İtirazları Giriş Ekranı için Tıklayınız

Sınavlı öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri için boş kontenjan ve sınavlı okul taban puan bilgileri için Tıklayınız

Sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında NAKİL işlemleri için boş kontenjan bilgileri için Tıklayınız

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.