Lgs’de Öğrenciler Matematik Engeline Takıldı

Lgs’de Öğrenciler Matematik Engeline Takıldı

Milli Eğitim Bakanlığı LGS (Liselere Giriş Sınavı) sonuçlarını açıkladı. Sonuçların ardından Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden 2019 LGS Merkezi Sınav İstatistiklerini yayınladı. Buna göre, öğrencilerin sorulara ortalama doğru cevap verme oranlarının

Milli Eğitim Bakanlığı LGS (Liselere Giriş Sınavı) sonuçlarını açıkladı. Sonuçların ardından Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinden 2019 LGS Merkezi Sınav İstatistiklerini yayınladı. Buna göre, öğrencilerin sorulara ortalama doğru cevap verme oranlarının en düşük olduğu ders Matematik, en yüksek olduğu ders ise T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük olduğu görüldü.
Alt testler de ise ortalama soru güçlükleri 0,25 ile 0,69 arasında değer aldı. Alt testlere ait ortalama soru ayırt edicilik değerlerinin 0,52 ile 0,72 arasında değiştiği ve tüm alt testlerdeki ortalama ayırt edicilik değerlerinin oldukça yüksek düzeyde olduğu görüldü. Yapılan güvenirlik analizlerinde alt testlerin iç tutarlılık katsayılarının 0,73 ile 0,87 arasında değiştiği belirlendi. Hesaplanan güvenirlik katsayıları tüm alt testlerde psikometrik açıdan uygun görülen seviyenin üzerinde olduğu ortaya çıktı. (BSHA-Eğitim Servisi)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.