Lice Gürbeyli Köyü

Lice Gürbeyli Köyü

Gürbeyli Köyü Haberleri, Lice Gürbeyli Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Gürbeyli Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Gürbeyli Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Lice Gürbeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gürbeyli köyü son dakika gelişmeleri, Gürbeyli köyüne özgü yemekler,Lice Gürbeyli köyünün tarihi, Gürbeyli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gürbeyli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gürbeyli , Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gürbeyli Köyü Resimleri ve Gürbeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Lice   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Lice Diyarbakır Arası Kaç Km?Lice Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Lice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Lice Gürbeyli Köyünde doğan biri var mı?Lice Doğumlu Ünlüler Kimler?

GÜRBYLİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Gürbeyli , Diyarbakır 'nin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin halk arasında bilinen ismi Şexan dır.Kürtçe olan bu isim daha sonra 1950 li yıllarda, Gürbeyli Olarak Değiştirilmiştir.Diyarbakır iline 93 km, Lice ilçesine 6 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallenin gençleri inşaat işlerinde çalışmaktadırlar böylelikle ekonomik olarak geçimlerini sağlarlar bu yüzden genç nüfus yaz aylarında mahalleden bulunmamaktadır.mahalledeki mevcut tarımla hayatlarını idame edemezler.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.mahallede 2003 yılnda yapımı bu köylüler tarafından yapılan bir camii ve imamın kalacağı bir lojman mevcuttur.mahallenin kadrolu imamı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.