Lice Uçarlı Köyü

Lice Uçarlı Köyü

Uçarlı Köyü Haberleri, Lice Uçarlı Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Uçarlı Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Uçarlı Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Lice Uçarlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Uçarlı köyü son dakika gelişmeleri, Uçarlı köyüne özgü yemekler,Lice Uçarlı köyünün tarihi, Uçarlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Uçarlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Uçarlı , Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Uçarlı Köyü Resimleri ve Uçarlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Lice   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Lice Diyarbakır Arası Kaç Km?Lice Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Lice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Lice Uçarlı Köyünde doğan biri var mı?Lice Doğumlu Ünlüler Kimler?

UÇARLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Uçarlı , Diyarbakır 'nin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.İlçe Merkezine Uzaklığı 32 km dir.Mahallenin gerçek adı FIRDEYS.Diyarbakır iline 74 km, Lice ilçesine 22 km uzaklıktadır.stratejik olarak önemli bir noktaya sahiptir.

Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Kis aylarinda sert kis mevsimi etkili olmkala beraber,yollar kapanmaktadir.Yazin ise bunaltici bir sicaklik olusmaktadir.Mahallenin nüfusüna baktığımızda mevsimlere göre farklılık göstermektedir.1993'te devletin köyleri yakması sonucu birçok köylü İstanbul, Mersin, Hatay/Dörtyol,Adana,İzmir,Bursa gibi illere göç etmiştir.Bu köylülerin yazın köylerine dönmesiyle mahallede yaz ayında nüfus 400-500 civarı iken kışın ise 50-100 arasındadır.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır.2008 yılı sonlarında okulda onarım yapılmış ve daha güzel bir ortam oluşturulmuştur. Mahallenin hem içme suyu şebekesi şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol [[asfalttır köy yolu kısa aralıklarla devamlı asfaltlanır. mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.