Lice Ulucak Köyü

Lice Ulucak Köyü

Ulucak Köyü Haberleri, Lice Ulucak Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Ulucak Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Ulucak Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Lice Ulucak köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ulucak köyü son dakika gelişmeleri, Ulucak köyüne özgü yemekler,Lice Ulucak köyünün tarihi, Ulucak köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ulucak köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ulucak , Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ulucak Köyü Resimleri ve Ulucak köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Lice   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Lice Diyarbakır Arası Kaç Km?Lice Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Lice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Lice Ulucak Köyünde doğan biri var mı?Lice Doğumlu Ünlüler Kimler?

ULUCAK KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Ulucak , Diyarbakır 'nin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy halkı, Zazalardan oluşmaktadır.Gelenekleri:Düğünlerde Kına Gecesi Yapılır.Düğünler 3 gün sürüp düğünlerde kullanılan estrumanlar Davul ve Zurnadır.Mahallede Kız İsteme Geleneği Yoktur.Genellikle Kızları Gece Yarısı Zifiri Karanlıkta Torbaya Atıp Kaçırırlar.Yemekler "Tırşık" "Bebeğenuç" "Mastava" "Mehir" "Fasliya."

Diyarbakır iline 127, Lice ilçesine 39 km. uzaklıktadır. Köy Bingöl Lice arasında bulunur.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Mahallenin Coğrafyası Genellikle Kışları Sağuk Yazları Serin Geçer.1993 2003 arası Mahallede insan yoktur. 2004 2010 arası.531 Kişi Bulunmaktadır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Balta Girmemiş Ormanları İle Çok Meşhur bir Orman Yapısı Vardır.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon yoktur.Kısacası köy 1994 yılında Türk ordusu tarafından barbarca yakılmıştır.Mahalledeki bütün insanlar Diyarbakır merkeze sürgün ettirilmiştir.Köy halkının evleri hayvanları kısacası ablukaya alınarak yakılmıştır.

Bu sebeptendir ki mahallenin ekonomisi nüfusu iklimi coğrafyası kültürü Hakkında bilgi sahibi olmak çok zordur.

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.