Lice Yalaza Köyü

Lice Yalaza Köyü

Yalaza Köyü Haberleri, Lice Yalaza Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Yalaza Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Diyarbakır Köyleri Arasında Yer Alan Yalaza Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Lice Yalaza köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yalaza köyü son dakika gelişmeleri, Yalaza köyüne özgü yemekler,Lice Yalaza köyünün tarihi, Yalaza köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yalaza köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yalaza , Diyarbakır ilinin Lice ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yalaza Köyü Resimleri ve Yalaza köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Lice   Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı?Lice Diyarbakır Arası Kaç Km?Lice Hava Durumu? Diyarbakır Köyleri ve Lice Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Diyarbakır iseniz Diyarbakır Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Diyarbakır Ünlüler arasında Lice Yalaza Köyünde doğan biri var mı?Lice Doğumlu Ünlüler Kimler?

YALAZA KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE.

Yalaza , Diyarbakır 'nin Lice ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy 3 mahalleden oluşmaktadır.Köyde 2013 yılında yapımına başlanan bir Kürt okulu vardır.Yalaza (kervas) yani kürtçe adıyla da bilnmektedir.Öncelerdeki rivayetlere göre köyün ismi sağır bir vasman üzerine söylenmiş.Sağır vasman anlamına gelen kürtçe karşılığı "kérvas" olarak anılmıştır.Ayrıca günümüzde de sıklıkla kullanan ismidir.

ZAZA kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Köy üç mahalleden oluşmaktadır.Diyarbakır iline 85 km, Lice ilçesine 35 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köy halkı zazalardan oluşmaktadır. Köy üç mahalleden oluşmaktadır. Köyün mahallesi olan mezra halkı ise kürt (kurmanc)dır. Diğer mahalle ise köylü kendi evlerini karşıya yapmıştır ve kendi dillerinde ise "arde kepa" demişlerdir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt değildir mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Köyde hastane vardır fakat kullanılmamaktadır.

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.