Lokma Hayrı Sahillere İndi

Lokma Hayrı Sahillere İndi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, sahiller tatilcilerle dolarken, şimdiye kadar cami önlerinde ve köşe başlarında düzenlenen lokma hayırları da sahillere...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, sahiller tatilcilerle dolarken, şimdiye kadar cami önlerinde ve köşe başlarında düzenlenen lokma hayırları da sahillere indi. Ören sahilindeki İğde burnunda düzenlenen lokma hayrı da tatilcilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Burhaniye'de lokma geleneği devam ederken, sahillerde de lokma hayırları yapılmaya başlandı. Deniz için gelen vatandaşlar, lokma sırasına girerken, lokmacı Hüseyin Şanlı'da sahilde lokma dökmekten mutlu olduğunu söyledi. Denize girmek iin geldiğini anlatan Ayhan Göktepe, "Sahile deniz için geldik. İlk defa lokma yapılıyor burada. Lokma sırasına girdik. Lokma alıyoruz" dedi. Ersin İyiol'da," Deniz için geldiğimiz burada lokma hayrına rastladık.. Denizden çıkınca öğle yemeğinde lokma yiyeceğiz" dedi. Yılmaz Özcan ise, "Ege bölgesinde yaşanan bir gelenek. Bu gün sahilde rastladık. Hem bir Osmanlı geleneğini yeniden yaşatmak anlamında, hem de denizden çıktıktan sonra karnımızı doyurmak anlamında çok mutlu olduk. Bu geleneği yaşatanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi. İlk defa sahilde lokma döktüğünü anlatan Lokmacı Hüseyin Şanlı'da "3 yıldır lokma işi yapıyorum. Köşe başlarında mahallelerde yapıyoruz. Oralarda da güzel oluyor. Ama bu gün deniz kenarında yapmak daha hoş daha güzel oldu. Halka hizmet her zaman iyi bir şey. Deniz kenarında lokma dökmek çok keyifli oldu" dedi. Hamza Hasan Bulaç ise," Balıkesir'den denize geldik. Burada da lokma varmış. Lokma yemekte nasip oldu. Güzel bir gün geçiyor bizim için" dedi.

Lokma Hayrı Sahillere İndi

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.