Lorenzo Sanz öldü mü, Lorenzo Sanz kimdir, Lorenzo Sanz  nereli, kaç yaşında?

Lorenzo Sanz öldü mü, Lorenzo Sanz kimdir, Lorenzo Sanz nereli, kaç yaşında?

Real Madrid'in eski başkanı Lorenzo Sanz koronavirüsten hayatını kaybetti. Bunun üzerine sporseverler Lorenzo Sanz kimdir, Lorenzo Sanz nereli, kaç yaşında? sorularını araştırıyor.

Real Madrid'in eski başkanlarından Lorenzo Sanz, yeni tip koronavirüse yakalanmasının ardından hayatını kaybetti. Birkaç gün önce korona virüse yakalanan Real Madrid’in eski başkanı Lorenzo Sanz, 76 yaşında hayatını kaybetti. Korona virüs testi pozitif çıkan Sanz, bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki Lorenzo Sanz kimdir, Lorenzo Sanz  nereli, kaç yaşında? İşte hayat hikayesi...

Lorenzo Sanz kimdir, Lorenzo Sanz  nereli, kaç yaşında?

Lorenzo Sanz Mancebo (9 Ağustos 1943 - 21 Mart 2020) Real Madrid'in başkanı ve Malaga'nın sahibi olan İspanyol bir işadamıydı.

9 Ağustos 1943'te Madrid, İspanya'da doğan Sanz , gençliğinde Puerta Bonita da dahil olmak üzere birkaç küçük Madrilenian lig takımında kaleci olarak oynadı. Zeki bir işadamı, servetini gayrimenkul ve inşaatta yaptı.

Sanz 1985'ten 1995'e kadar Real Madrid'in direktörüydü . Daha sonra Ramón Mendoza'nın kulübün ekonomik, sosyal ve sportif sorunları nedeniyle istifaya zorlanmasının ardından 26 Kasım 1995'te Real Madrid'in başkanlığına getirildi. Sanz, kendi parasıyla Davor Šuker ve Predrag Mijatović gibi yıldız oyuncuları getirerek kulübü döndürmeye çalıştı. Bu, kulüp hem 1998 hem de 2000 turnuvalarını perçinlediğinden, Real Madrid'in 1966'dan beri kazanmadığı uzun zamandır beklenen bir UEFA Şampiyonlar Ligi zaferine yol açtı.

Bununla birlikte, iki UEFA Şampiyonlar Ligi zaferi, kulübün hala sıkıntısını çeken mali sorunları gizlemek için yeterli değildi ve 2000 finalinden birkaç hafta sonra seçimlerde Florentino Pérez başkanlığını kaybetti.

Sanz, kızı Realula ile evlenen eski Real Madrid ve İspanya milli takım savunucusu Míchel Salgado'nun kayınpederi.

Sanz'ın iki oğlu Paco ve Fernando da profesyonel futbolculardı. Malaga CF'nin sahibi olarak, oğlu Fernando'yu kulübün başkanlığına emanet etti.

Sanz, 21 Mart 2020 akşamı 76 yaşındayken COVID-19 için pozitif test ettikten sonra öldü.

Lorenzo Sanz Koronavirüse yakalandı ve öldü!

İspanyol basınında yer alan haberlere göre yeni tip koronavirüse hafta içinde yakalanmasının ardından hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınan Sanz, verdiği yaşam mücadelesini 76 yaşında kaybetti.

Real Madrid'de 1995-2000 yılları arasında başkanlık görevini üstlenen Sanz'ın, böbrek rahatsızlığı ve diyabeti de bulunuyordu.

Roberto Carlos, Clarence Seedorf, Davor Suker, Predrag Mijatovic ve Christian Panucci gibi dönemin yıldız oyuncularını transfer eden Sanz başkanlığındaki Real Madrid, 32 yıl aranın ardından 1997-98 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmıştı.

 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.