Lüleburgaz Ahmetbey Beldesi

Lüleburgaz Ahmetbey Beldesi

Ahmetbey Beldesi haberleri, Lüleburgaz Ahmetbey beldesi güncel son dakika gelişmeleri, belde ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli beldeleri arasında yer alan Ahmetbey beldesinde vefat edenler, beldenin eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Ahmetbey beldesi düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ahmetbey beldesi son dakika gelişmeleri, beldeye özgü yemekler, Lüleburgaz Ahmetbey beldesinin tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ahmetbey, Kırklareli'nın Lüleburgaz ilçesine bağlı bir beldedir.

Tarihi Traklara kadar uzanır. Bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden biridir. MÖ 700-600'de bölgede Trak kavminin yaşadığına ilişkin anıt mezarlar (tümülüsler) bulunmaktadır. Beldenin bugünkü sakinlerinin büyük bölümü 1878'deki Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Bulgaristan'dan göç etmişlerdir.

Köftesi ile ünlenmiştir. Birçok insan çevre illerden ve ilçelerden Ahmetbey Köftesi için beldeyi ziyaret eder.

Tarihi Traklara kadar uzanır. Bölgenin önemli yerleşim merkezlerinden biridir. MÖ 700-600'de burada Trak kavminin yaşadığına ilişkin anıt mezarlar (tümülüsler) bulunmaktadır. Belde; Trak, Helen, Roma ve Bizans dönemlerini yaşadı; Lüleburgaz, Piskoposluk merkezi iken Ahmetbey buraya bağlı bir Ekabir çiftliği idi. Ahmetbey 1361 yılında, Bizanslılar'dan Osmanlıların yönetimine geçti. Evliya Çelebi, Seyahatnamesi'nde, 1650'li yıllarda buraya geldiğinde Ahmetbey'in bağlık, bahçelik bir çiftlik ve müslüman köyü olduğunu yazmaktadır. Beldenin ismini de çiftlik sahibi Ahmetbey'den aldığı bilinmektedir. Ahmetbey, Osmanlılar döneminde birçok kez düşman saldırısına uğramış, işgal altında kalmıştır. 1829 ve 1878 yıllarında iki kez Rus işgalinde ve 1912-1913 Balkan bozgunundaki Lüleburgaz Muharebeleri'nde çok acılar yaşanmıştır. Belde, 1920-1922 yıllarında da Yunan işgali altında kalmış ancak her seferinde Ahmetbey halkı düşmana direnmiş, milli mücadeleye destek vermiştir. Bu sırada önemli ölçüde mal ve can kaybı yaşamıştır. Ahmetbey, 8 Kasım 1922'de kurtarılmıştır. Beldenin bugünkü sakinlerinin büyük bölümü 1878'deki Osmanlı-Rus Savaşı'ndan sonra Bulgaristan'dan göç etmişlerdir.

Beldenin Yıllara Göre Nüfusu

2018     3,899
2008     4,452
2007     4,443
2000     4,498
1997     4,267
1990     3,985

Ahmetbey, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir beldedir. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu beldenin yakınlarından geçiyorsanız Ahmetbey beldesi Resimleri ve Ahmetbey beldesi videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli beldeleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Ahmetbey beldesinde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.