Lüleburgaz Çeşmekolu Köyü

Lüleburgaz Çeşmekolu Köyü

Çeşmekolu Köyü haberleri, Lüleburgaz Çeşmekolu köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Çeşmekolu köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Çeşmekolu köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çeşmekolu köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Çeşmekolu köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çeşmekolu, eski ismi Çeşme Koru, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 36 km, Lüleburgaz ilçesine 18 km uzaklıktadır.

Köyde Hıdrellez şenliklerinde eski gelenekler devam ettirilmeye çalışılmaktadır. Bu şenliklerde büyükler saygı ön planda tutulmaktadır.

Köyün kurucuları 1897 (Hicrî takvim ile 1313) yılında Bulgaristan'ın Ahyolu Burgaz kazâsının Kızıl Ağaç bucağı, Gaipler, Belevren ve Dikence köylerinden olup, Bulgar ordusunda askerlik yapmak istememesi sebebiyle yapılan baskı ve işkencelerden kaçan Türklerden oluşmaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2009     415
2000     412
1997     271

Çeşmekolu, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çeşmekolu Köyü Resimleri ve Çeşmekolu köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Çeşmekolu Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.