Lüleburgaz Emirali Köyü

Lüleburgaz Emirali Köyü

Emirali Köyü haberleri, Lüleburgaz Emirali köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Emirali köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Emirali köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Emirali köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Emirali köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Emirali, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 78 km, Lüleburgaz ilçesine 17 km. uzaklıktadır.  

Köyün tarihi'nin kesin olarak bilinmemesine rağmen 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'a önceden yerleşmiş olan Arnavutların-Gacalların savaşın etkisinde kalarak göç etmeye başlamaları ve özellikle Trakya topraklarına yayılmaları ile kurulduğu tahmin edilmektedir.

Köy kurulduğu yıllardan itibaren Türk Kurtuluş Savaşı'nın sonuna kadar bölgede yaşanmış olan savaşların etkisi ile çok tahribatlar yaşamış ve düşman işgali altında kalmıştır. Bölgede çok kanlı savaşlar yaşanmıştır. Bölgeye ilk gelen Arnavutlar-Gacallar bu savaşlarda çok büyük özveriler göstererek bölgelerini çok iyi savunmuş olmalarına rağmen çok sayıda kayıplarda vermişlerdir.

Köyün ilk kurulduğu yerin bugünkü mezarlığın alt tarafında olduğu söylenmektedir. Balkan harbi döneminde köy bulgar işgaline uğramış ve yakılmıştır.Bu dönemde sakızköy de bulgarların ahmetbey de ise rumların çoğunlukla yaşadığı bilinmektedir. Bulgar işgali döneminde köyde yaşayanlar Adapazarı/mekece bölgesine göç etmişlerdir. Balkan harbinin sona ermesiyle birlikte tekrar bölgeye dönenler ilk olarak ahmetbey yakınlarına yerleşmişler ve rumlar tarafından bir kış misafir edilmişlerdir. Sonrasında köy ilk önce bahçedere bölgesine kurulmuş ancak sadece bir kış sonunda bugünkü gacal mahallesi diye anılan yerleşim bölgesine göç edilerek tekrar kurulmuş ve günümüze kadar genişleyerek devam etmiştir. (kaynak kişi Abdi Dilek ) 1930'lu yıllarda Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'dan başlayan göçlerle köyün bugünkü halini almaya başladığı bilinmektedir. Köy Bulgar ve Yunan işgali altında iken köyün ilk kurulduğu bölgede Bulgar Yunanların da yaşadıkları tahmin edilmektedir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     1070
2000     1056
1997     1037

Emirali, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Emirali Köyü Resimleri ve Emirali köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Emirali Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.