Lüleburgaz Ertuğrul Köyü

Lüleburgaz Ertuğrul Köyü

Ertuğrul Köyü haberleri, Lüleburgaz Ertuğrul köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Ertuğrul köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Ertuğrul köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ertuğrul köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Ertuğrul köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Ertuğrul, eski ismi Kazan, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 36 km, Lüleburgaz ilçesine 19 km uzaklıktadır.Ayrıca Pınarhisar ilçesine 11 Km uzaklıktadır. Koordinatlar: Enlem: 41.5333333 Boylam: 27.5

Ertuğrul köyünde de yapılan ilk yerleşim 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı'nda Bulgaristan'dan göç edenler tarafından yapılmıştır. Köyde Arnavut göçmenleri de bulunmaktadır. Cumhuriyet dönemi sonrasında köyün eğitim alanında ilerlemesine en büyük katkıyı öğretmen Şükrü AKDENİZ yapmıştır. Köyde neredeyse her ailede 1-2 öğretmen bulunmaktadır. Bu öğretmenlerin çoğu da "Kepirtepe Öğretmen Okulu" mezunudur. Daha sonra köy 1877/1878 (93 Harbi) Osmanlı-Rus savaşı sırasında, Rus zulmünden kaçan Bulgaristan'ı Tırnovacık kasabasının Yağlar köyünden gelen göçmenlerdir. O zaman köy toprakları Ertuğrul Bey'e aitti. Daha sonra köyün adı Ertuğrul Köy olarak resmi kayıtlara geçmiştir.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     735
2000     734
1997     683

Ertuğrul, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ertuğrul Köyü Resimleri ve Ertuğrul köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Ertuğrul Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.