Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü

Lüleburgaz Eskitaşlı Köyü

Eskitaşlı Köyü haberleri, Lüleburgaz Eskitaşlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Eskitaşlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Eskitaşlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Eskitaşlı köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Eskitaşlı köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Eskitaşlı, eski ismi Pomak Taşlı, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 90 km, Lüleburgaz ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Eskitaşlı köyü 1898 yılında Bulgaristandan gelen göçmenler tarafında yeri satın alınarak 40 hane olarak kurulmuştur. Eskitaşlı köyü, Ergene ovası üzerinde, Kaynarca deresi kıyısında, düz bir arazide kurulmuştur. Köyün arazisi tarıma elverişlidir. Arazinin bir kısmı kaynarca deresinden ve özel olarak açılmış sondaj kuyularında sulanır. Toprak su kooperatifi ile yer altı sularından faydalanılmaktadır. 2000 dekar arazi sulanır durumdadır. Köy Pınarhisar yolu üzerinde olup, ulaşım sorunu yoktur. Lüleburgaz' a 9 km' dir. 1990 sayımına göre köyün nüfusu 917 kişidir. 250 hanedir. Köyün çevre köylere göre arazisi azdır. 6000 dekar. Diğer köylerden 2000 dekar satın alınmıştır. Köy halkı geçimini tarım, hayvan, sütçülük, pazarcılık, işçilik olarak sağlamaktadır. Köy halkı Bulgaristan göçmeni olup kendilerine Pomak denilmektetdir.

Köyün yemekleri; baklava tatlısı, yufkalı börek, olmazsa olmazı kuru fasulye, tel şehriye veya pirinç çorbası, özenle yapılan pilav ve çeşitli turşulardır.

Eskitaşlı, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Eskitaşlı Köyü Resimleri ve Eskitaşlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Eskitaşlı Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.