Lüleburgaz Hamzabey Köyü

Lüleburgaz Hamzabey Köyü

Hamzabey Köyü haberleri, Lüleburgaz Hamzabey köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Hamzabey köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Hamzabey köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hamzabey köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Hamzabey köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Hamzabey, eski ismi Kolibite (Bul. Колибите), Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 45 km, Lüleburgaz ilçesine 15 km uzaklıktadır.

1916 yılına kadar bir çiflitlik yerleşkesi olan köy, çiftlikte çalışanların barındıkları kulübe tarzı barınaklardan dolayı halk ağzıyla söylenen "KOLUBALIK" ismiyle anılan bir yerdir. 1912-14 yıllarında yaşanan göçt Batı Trakya'dan "Bulgaristan-Ortaköy" gelen göçmenler köyün oluşmasını sağlayan ilk kişilerdir. Bu tarihe kadar bu çiftlik yerleşkesinde Bulgarlar çiftlik işçisi olarak yaşamışlar. Ortaköyden gelen göçmenlerin oluşturduğu bu köye, 1916 yılında HAMZABEY ismi verilerek köy oluşturulmuştur. Hamzabey köyünün 1924, 1938, 1951 ve 1972 yıllarındaki göçler neticesinde gelenlerle nüfusu artmıştır. Hamzabey köyüne kuzeyindeki Ceylan köy, güneyindeki Taşlı köyü arazilerinden ayrılan 12000 dönüm arazi verilmiştir. Bu arazinin 6000 dönümü tarım arazisidir. 6000 dönümü de mera ve koruluktur.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     399
2000     455
1997     460 

Hamzabey, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hamzabey Köyü Resimleri ve Hamzabey köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Hamzabey Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
1
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.