Lüleburgaz Kayabeyli Köyü

Lüleburgaz Kayabeyli Köyü

Kayabeyli Köyü haberleri, Lüleburgaz Kayabeyli köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Kayabeyli köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Kayabeyli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kayabeyli köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Kayabeyli köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kayabeyli, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür.

Köy 1503 -1504 yıllarında Türklerin Trakya'ya geçtiklerinden bu yana iskan edilmiş olup 1935 yılındaki Balkan göçleri ile köy nüfusunda büyük artışlar gözlenmiştir. Ancak sanayi gelişimi neticesi genç nüfusun köyden Lüleburgaz İlçe merkezine göçleri ile 2000 yılı nüfus sayımına göre 780 kişi olan nüfus 2008'e gelindiğinde 402'ye düşmüştür.hayvancılık teşvikleri ile geri dönüş sağlanacağı düşünülmektedir.

Köyün Hıdırellez şenlikleri ve dini bayramlar gibi kültürel etkinlikleri büyüklere karşı büyük bir saygı içerisinde devam etmektedir.bayram günlerinde,bayram namazlarından hemen sonra tüm köylü meydanda daire şeklinde buluşarak herkes birbiri ile bayramlaşmaktadır.çok renkli bir görüntü oluşmakta ve küskünlükler hızla ortadan kalkmaktadır.bu adeti önceki dönemlerde görev yapan muhtarımız sağlamıştır. bayramlarda gençler tek tek evleri dolaşır ve yaşlılara hal hatır sorar,ellerinden öper hayr dua alır.

Kırklareli iline 76 km, Lüleburgaz ilçesine 18 km uzaklıktadır.Köye 2 adet ulaşım mevcut olup Karamsul köyü üzerinden E-5 asfaltına çıkılarak Lüleburgaz'a ulaşılır. Diğer ulaşımı ise Ovacık Köyü üzerinden Şose yoldan Ovacık - Müsellim üzerinden Lüleburgaz'a ulaşım vardır. Ayrıca Köyün içinden demiryolu geçmektedir.İstanbul ve Edirne ulaşımı bu yoldan yapılmaktadır.günde yolcu seferi olarak karşılıklı günde 2 sefer yapılmaktadır. Her gün düzenli olarak karayolu ile minibüs taşımacılığı yapılmaktadır.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2008     402
2007     429
2000     779
1997     529

Kayabeyli, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kayabeyli Köyü Resimleri ve Kayabeyli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Kayabeyli Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum