Lüleburgaz Sakızköy Beldesi

Lüleburgaz Sakızköy Beldesi

Sakızköy Beldesi haberleri, Lüleburgaz Sakızköy beldesi güncel son dakika gelişmeleri, belde ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli beldeleri arasında yer alan Sakızköy beldesinde vefat edenler, beldenin eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Sakızköy beldesi düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sakızköy beldesi son dakika gelişmeleri, beldeye özgü yemekler, Lüleburgaz Sakızköy beldesinin tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Sakızköy, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Kırklareli iline 70 km, Lüleburgaz ilçesine 10 km uzaklıktadır. Sakızköy 41,4403 kuzey enlemi (41 derece; 26 dakika;25 saniye kuzey paraleli) ve 27,4742 doğu boylamında (27 derece; 28 dakika, 27 saniye doğu meridyeni) yer alır.

Deniz seviyesinden yüksekliği 131m (433 feet)dir.

Yerleşimi bakımından üç tepe arasında bulunur ve arazisi düz bir ova şeklindedir. Yerleşim alanı 342,97 hektardır.

Sakızköy`ün kuzeyinden gelen Kara Dere, Killik Dere, Tırtan Dere kasabamız içerisinde birleşerek Yörük Dere`yi oluşturur.

Umurça, Karaağaç, Turgutbey, Evrensekiz, Emirali yerleşim birimleriyle çevrelenmekte olan kasabamız coğrafik konumu itibarıyla de büyük önem arz etmektedir.

Avrupa Otoyolu beldemizin kenarından geçmekte ve E-5 karayoluna, otoyol gişilerine uzaklığı 10 km`dir.

Kasabanın iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

İsmi ilk olarak Satıköy olarak bilinmektedir. Daha sonra halkın konuşma ve şivelerinden dolayı ve ayrıca toprağının sakız yapısına benzemesinden dolayı ismi Sakızköy olarak değişmiştir.Sakızköy 18 Nisan 1999 seçimlerinde Belediye olmuştur. Beledemiz Merkez Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi olarak iki mahalleye ayrılmıştır. Kasabamızın nüfusu 2000 yılı nüfus sayımına göre 2092 kişi olup, bu nüfusun 1040`ı erkek, 1052`si kadındır. Sakızköy Beldesi Merkez Mahallesi ve Hürriyet Mahallesi olmak üzere 2 mahalle ve 650 haneden oluşmaktadır. Kasabada ağırlıklı olarak genç nüfus yapısı göze çarpmaktadır. Aileler genelde 2-3 çocuklu olup, aile planlamasına uyulmaktadır. Gerek genç nüfusun çalışmak için dışarıya ve de özellikle ilçeye gitmesi, gerekse aile planlamasına uyulması son yıllarda nüfus artışında bir azalmaya neden olmuştur. Nisan 2014' te tekrar köy statüsüne dönmüştür.

Kasabada geleneksel toplum yapısı, sosyal yapı, gelenek-görenekler, örf ve adetler nispeten devam etmektedir.

Sakızköy, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir beldedir. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu beldenin yakınlarından geçiyorsanız Sakızköy beldesi Resimleri ve Sakızköy beldesi videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli beldeleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Sakızköy beldesinde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.