Lüleburgaz Yenitaşlı Köyü

Lüleburgaz Yenitaşlı Köyü

Yenitaşlı Köyü haberleri, Lüleburgaz Yenitaşlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Kırklareli köyleri arasında yer alan Yenitaşlı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Lüleburgaz Yenitaşlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenitaşlı köyü son dakika gelişmeleri, köye özgü yemekler, Lüleburgaz Yenitaşlı köyünün tarihi, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yenitaşlı, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı şirin bir köydür. Kırklareli iline 52 km, Lüleburgaz ilçesine 8 km uzaklıktadır.

Köy 7 defa dağılıp tekrar kurulmuştur. İlk kuruluş tarihinde iki yer denenmiştir.
1.si ana yolun karşısına Yan köyün erkekleri bizim köyün kızlarını kaçıracaklar diye yer değiştirmiştir.
2.si otluk (çayırlık) arazi'ye kurulması denenmiştir ancak çok yağış alan bir bölge birde çukurda kaldığı ve sel tehlikesi olduğu için en son ana yola 1 km uzaklıktadır.

Köyün başlıca ekilen ürünleri ayçiçeği,buğday,pancar ve karpuzdur.

Yıllara göre köy nüfus verileri

2007     
2000     173
1997     165

Yenitaşlı, Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yenitaşlı Köyü Resimleri ve Yenitaşlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kırklareli Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kırklareli Hava Durumu? Kırklareli Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kırklarelili iseniz  Kırklareli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Kırklarelili Ünlüler arasında Lüleburgaz Yenitaşlı Köyünde doğan biri var mı? Lüleburgaz Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.