Maçka Çeşmeler Köyü

Maçka Çeşmeler Köyü

Maçka Köyleri Arasında yer alan Çeşmeler de kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Çeşmeler de vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Çeşmeler Köyü, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çeşmeler Köyü Resimleri ve çeşmeler köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Traabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Çeşmeler Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Çeşmeler, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. (ZENHA) Çeşmeler Maçka Trabzon tarihinde; Mahallenin yönetim tarihine baktığımızda, Osmanlı İmparatorluğunun İdaresinde Zenha (Zanha) Karyesi olarak tahrir defterlerinde karşımıza çıkmaktadır.

Bilinen kayıtlar 16. yüzyıl itibarıyla tutulduğunu ve köy hane sayısının 250 haneye kadar ulaştığına şahit olmaktayız. Tarihi geçmişi oldukça eski olan mahallesimüz beş mahalleden ibaret olup, Cumhuriyetin ilanı ile müstakil köy idaresi olarak tekrar tesis olunmuş, bir dönem Meksila (Çatak) Köy Muhtarlığı ile ortak idare altında idare edilmiş 1929 yılında zenha mahallesi olarak yeniden muhtarlığı oluşturulmuştur. (ZENHA) Çeşmeler mahallesi" Trabzon Maçka ilçesinin en güzel köylerinden biridir.

Coğrafi ve fiziki olarak Maçka ilçesinin güzel köylerinden biri olduğu gibi, ilçeye 5 beş kilometre uzaklıkta olup" Trabzon iline 35 otuz beş kilometre asfalt yolla bağlıdır. Köy halkı geçimini çiftçilikle karşılamaya çalıştığı gibi, Bu köy halkından" ülkemizin birçok yerinde memur işçi gibi çalışanlar bulunmaktadır. Gurbet ellerin muhtelif yerlerinde serbest iş yapanlarda bulunmaktadır.  

Mevcut arazilerinin büyük bir bölümünde fındık mahsulü olduğu gözlenmekdedir. Köy Çatak mahallesine bir vucudun kolları kadar yakındır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.