Maçka Örnekalan Köyü

Maçka Örnekalan Köyü

Maçka Köyleri Arasında yer alan Örnekalan de kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Örnekalan de vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Örnekalan köyü, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Örnekalan köyü Resimleri ve örnekalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Örnekalan Köyünde doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Örnekalan, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 37, Maçka ilçesine 9 km uzaklıktadır.

Yeni adıyla Örnekalan eski adıyla Mağura mahallesiyle ilgili ne yazık ki Fatih’in Trabzon’u aldığı 1461 öncesi için pek bilgi yoktur. 1461’den sonra buralara imparatorluğun çeşitli yerlerinden yaptırılan göçlerle Müslüman Türk halkı yerleştirilmiştir. Büyük ihtimalle Örnekalan mahallesi sakinlerinin Kafkaslar'dan, özellikle Azerbaycan’dan getirilip yerleştirildikleri tahmin edilmektedir. Azerbaycan’da bulunan Hoşgenap, Emba gibi yer adlarının mahallesimüz çevresinde de var olduğu görülmektedir.

Ayrıca Selanik Üniversitesi'ndeki dil profesörleriyle yapılan görüşmede Mağura adının Rumca olmadığı, Kafkas dillerinden birine ait olabileceği söylenmiştir.

Örnekalan mahallesi sakinlerinin Kafkaslardaki Türk boylarından olduğunu düşündürecek pek çok geleneksel adetler vardır. Ayrıca köy ve çevresinde dedelerin babalarına yani atalara "Kurt dede" denilmektedir. Ergenekon Türk efsanesinde bilindiği gibi atalarımızın demir dağı bir kurdun yol göstericiliğinde delerek etrafa yayıldıkları şeklinde bir inanış vardır. İşte köy ve çevresinde 2-3 nesil yukarıdaki büyüklere "Kurt dede" denilmesi bu efsanenin izlerinin mahallede yaşadığını göstermektedir.

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ama oğretmen yoktur. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur, ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.