Maden Altıntarla Köyü

Maden Altıntarla Köyü

Altıntarla Köyü haberleri, Maden Altıntarla köyü güncel son dakika gelişmeleri, Altıntarla köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Altıntarla köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Maden Altıntarla Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Altıntarla Köyü son dakika gelişmeleri, Altıntarla Köyü ne özgü yemekler, Maden Altıntarla Köyü nün tarihi, Altıntarla Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Altıntarla Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Altıntarla Köyü, Elazığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Altıntarla Köyü Resimleri ve Altıntarla Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Maden Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Maden Elazığ Arası Kaç Km? Maden Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Maden Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Maden Altıntarla Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Maden Doğumlu Ünlüler Kimler?

Altıntarla, Elâzığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür.

Tarihçe

Akboğa, Elâzığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür. Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. Köyün eski adı KEZAR'dır. Köy halkından soy adı üner olanlar bingöl-kiği- den bir kısmınında çüngüş’ten göç etmiştir. Köy 2009 yılında çığ nedeniyle şimdiki yerine taşınmıştır.

Elazığ iline 60 km, Maden ilçesine 30 km uzaklıktadır

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.