Maden Gezin Köyü

Maden Gezin Köyü

Gezin Köyü haberleri, Maden Gezin köyü güncel son dakika gelişmeleri, Gezin köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Gezin köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Maden Gezin Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gezin Köyü son dakika gelişmeleri, Gezin Köyü ne özgü yemekler, Maden Gezin Köyü nün tarihi, Gezin Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gezin Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Gezin Köyü, Elazığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gezin Köyü Resimleri ve Gezin Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Maden Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Maden Elazığ Arası Kaç Km? Maden Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Maden Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Maden Gezin Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Maden Doğumlu Ünlüler Kimler?

Gezin, Elâzığ ili, Maden ilçesine bağlı belde.

Hazar Gölü kıyısında olduğundan turistik bir tatil beldesidir. Elâzığ ili Maden ilçesine bağlı, Elâzığ-Diyarbakır Devlet Ana Karayolu üzerinde, Elâzığ'a 50 km, Diyarbakır'a 100 km mesafede Güneydoğu Torosların eteğinde yerleşmiş bir yanda Mastar Dağı öbür yanında koca Hazar Baba Dağı ve bunlar arasındaki mavi rengiyle duran Hazar Gölü kıyısında 1250 m rakımında bir beldedir.

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Önceleri hayvancılığın ön planda olmasına karşın 1900'lü yıllardan itibaren tarım ön plana çıkmıştır. Sulu tarım ağırlıklı olmuş ve geleneksel tahıl bitkileri yanında patates, kuru fasulye, şekerpancarı, meyvecilik (çilek, elma, armut, vişne vb.) gibi faaliyetlerle zenginleşmiştir. Çileği ile ünlüdür.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.