Maden Naldöken Köyü

Maden Naldöken Köyü

Naldöken Köyü haberleri, Maden Naldöken köyü güncel son dakika gelişmeleri, Naldöken köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Elazığ Köyleri Arasında yer alan Naldöken köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Maden Naldöken Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Naldöken Köyü son dakika gelişmeleri, Naldöken Köyü ne özgü yemekler, Maden Naldöken Köyü nün tarihi, Naldöken Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Naldöken Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Naldöken Köyü, Elazığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Naldöken Köyü Resimleri ve Naldöken Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Maden Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Maden Elazığ Arası Kaç Km? Maden Hava Durumu? Elazığ Köyleri ve Maden Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Elazığlı iseniz Elazığ Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Elazığlı Ünlüler arasında Maden Naldöken Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Maden Doğumlu Ünlüler Kimler?

Naldöken, Elâzığ ilinin Maden ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün ilk sahibi elazığ ilinde de söz sahbi olan Möhüp Ağadır Möhüp Ağa kan davlı olan köylüleri ve diğer mezraları birleştirerek kendisine saygıyı böyle oluşturmuştur daha sonraları bölgede yaşanan kuraklıklar sebebiyle yeterli verim sağlanamamış ve o yıllarda doğan torunu Olcayhan ELGİN'İn şanına köyü sakinlerine bağışlayarak elazığa dönmüştür.

Kültür

Naldöken köyü kültürü doğu kültürünün ortak özelliklerine sahiptır. köylünün konuştuğu ana dil kürtçedir.Mezralarındada zazaca dili konuşulmaktadır.

Coğrafya

Elazığ iline 96 km, Maden ilçesine 29 km uzaklıktadır.Köy Diyarbakırın ilçeleri olan ergani ve çermik sınırındadır.Sarıyer,güzelevler,şaman,kutan,akburç,demikan bahçe,çay mahallesi olmak üzere 8 mezrası vardır.Ayrıca köyde bir de karakol bulunmaktadır.

İklim

Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.