Maden Suyu Sütün Yerine Geçer Mi?

Maden Suyu Sütün Yerine Geçer Mi?

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın, yaptığı açıklamada, kalsiyum mineralinin insan vücuduna olan önemine değindi Günaydın, “Kalsiyum vücudumuzda bulunan minerallerin yaklaşık %40’ını oluşturan, vücudumuzda en fazla bulunan mineraldir....

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın, yaptığı açıklamada, kalsiyum mineralinin insan vücuduna olan önemine değindi

Günaydın, “Kalsiyum vücudumuzda bulunan minerallerin yaklaşık %40’ını oluşturan, vücudumuzda en fazla bulunan mineraldir. Kalsiyum hamilelik döneminde fetal büyüme ve emzirme döneminde önemli bir mineraldir. Diş ve kemiklerin oluşumu, kanın pıhtılaşması, sinir sistemi fonksiyonları için gerekli bir elementtir. Kas fonksiyonlarının yerine getirilmesinde ve enzim aktivasyonlarında da önemli rol oynamaktadır”

‘’Çocuklar günde en az 3, yetişkinler ise en az 5 bardak maden suyu tüketmelidir’’

Kalsiyumun en önemli kaynağının süt ve süt ürünleri olduğunu ancak bazı kişilerin çeşitli nedenlerle bunları tüketemediklerini belirten Günaydın, yeterli miktarda kalsiyum alınmaması halinde vücutta depolanan kalsiyum özellikle kemik dokularından kana geçer bu da kemik yoğunluğunun azalmasına neden olur. Kadınlarda özellikle menopoz döneminde kemiklerde oluşan bu zayıflığın osteoporoza yol açabileceğini aktardı.

Gıda Mühendisi Yasin Günaydın, bu noktada maden suyunun iyi bir seçenek olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

“Freşa olarak dünyada soğuk yüzeye çıkan ender maden suyu kaynaklarından birine sahibiz. Bilindiği üzere kaynağından çıkan maden suyunun soğuk olarak çıkması çok önemli. Sonradan soğutulan maden suları ilave bir işlem gördüğü için bakteri üretme riski barındırır.Firmamız tarafından üretilen direk şişelenen İnişdibi Doğal Maden Suyu sıfır bakterili ve nitrit bulundurmayan Ca-HCO3 tipi maden suyudur.Süt içemeyen çocuklar veya yetişkinler, kalsiyum ihtiyacını maden suyundan karşılayabilir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların günlük en az 3-4 bardak maden suyu tüketmeleri önemlidir. Maden suyu tüketmeleri, hem kemik sağlığı açısından hem de ihtiyaç duydukları günlük kalsiyum miktarının karşılanması bakımından son derece önemlidir. Vücudun kemik dokusu bozulduğunda, vücut yerine yeni kemik bırakır. Özellikle ergenlik döneminde, yeni kemik eski kemik parçalanmasından daha hızlı depolanır. Bununla birlikte, 20 yaşından sonra kemik kaybı, kemik oluşumunu geride bırakarak kırılgan, zayıf kemiklere yol açabilir. Bu olumsuzlukları engellemek için yetişkinlerin günlük en az 5-6 bardak maden suyu tüketmeleri gerekmektedir. Böylece günlük almaları gereken kalsiyum miktarının yaklaşık % 30 unu karşılamış olurlar’’ açıklamasında bulundu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.