Mahmudiye Mesudiye Köyü

Mahmudiye Mesudiye Köyü

Mesudiye Köyü Haberleri, Mahmudiye Mesudiye Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mesudiye Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Eskişehir Köyleri Arasında Yer Alan Mesudiye Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Mahmudiye Mesudiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Mesudiye köyü son dakika gelişmeleri, Mesudiye köyüne özgü yemekler, Mahmudiye Mesudiyeköyünün tarihi, Mesudiye köyü nerede, İnönügi il ve ilçeye bağlı, Mesudiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Mesudiye, Eskişehir ilinin Mahmudiye ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Mesudiye Köyü Resimleri ve Mesudiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mahmudiye Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar İnönügileridir. iç anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mahmudiye Eskişehir Arası Kaç Km? Mahmudiye Hava Durumu? Eskişehir Köyleri ve Mahmudiye Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Eskişehirli iseniz Eskişehir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Eskişehirli Ünlüler arasında Mahmudiye Mesudiye Köyünde doğan biri var mı? Mahmudiye Doğumlu Ünlüler Kimler?

Mesudiye, Eskişehir ilinin Mahmudiye ilçesine bağlı bir mahalledir.Mesudiye Köyü'nün 1970'li yıllara kadar ismi Taşlıhüyük ya da Tatarca'da söylenişi ile Taşlük'tür. Mahallede 90 Kırım Tatar ailesi yaşamaktadır.[kaynak belirtilmeli]Kırım Tatar millî yemekleri de halen mahallede yapılmakta ve tüketilmektedir. Hamur ve et ağırlıklı yemekleri yapılmaktadır. Mahallede Tatarca konuşan insanlar bulunmaktadır.Mesudiye Köyü Eskişehir-Konya karayolunun 44. kilometresi üzerinde bulunmaktadır. Mahallenin 5 km güneyinde aynı karayolu üzerinde bağlı bulunduğu Mahmudiye İlçesi, 4 km kuzeyinde Hamidiye mahallesi, kuzeybatı istikametinde Yeşilyurt ve Doğançayır köyleri, doğu istikametinde (arada Ankara devlet karayolu bulunuyor) Şerefiye mahallesi, batı istikametinde İsmetpaşa mahallesi, güneybatı istikametinde ise Hayriye mahallesi bulunmaktadır. Mahallenin yaklaşık 1 km doğusundan Seydi Suyu deresi geçmektedir. Mahallenin batı kesiminde yaklaşık 20 km uzakta 1301 metre rakımlı Kırkkız dağı yer almaktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mesudiye Köyü halkının başlıca geçim kaynağı tarımdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak öğrenci sayısının yetersiz olması nedeni ile kapalıdır. taşımalı eğitimsisteminden faydalanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum