Makine sektörü İzmir’de buluşacak

Makine sektörü İzmir’de buluşacak

Önceki yıllarda İstanbul'da düzenlenen MAKTEK Fuarı, bu yıl makine sektörünü İzmir'de buluşturacak.

Önceki yıllarda İstanbul'da düzenlenen MAKTEK Fuarı, bu yıl makine sektörünü İzmir'de buluşturacak.

Makine sektörünü İzmir'de buluşturacak MAKTEK Fuarı, 4 Ekim'de kapılarını açacak. Fuar öncesi bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, yıllardır İstanbul'da başarıyla düzenledikleri fuarı, bu yıl ilk kez sektörün talebiyle İzmir'de düzenlemeye karar verdiklerini açıkladı. Ersözlü, Ekonomi Bakanlığı tarafından yeni dönemde 474 fuar planlandığını, bu fuarların 218'in İstanbul'da olduğunu, İzmir'in 42 fuar sayısıyla İstanbul'dan sonra en çok fuar düzenlenecek ikinci kent olduğunu dile getirdi.

İzmir'in fuarcılıkta öne çıktığını belirten Ersözlü, sektörün büyük değer verdiği fuarda, Endüstri 4.0'ün önemli örneklerinin İzmir'de sergileneceğini, aralarında dünyanın önemli üreticilerinin de olduğu 390 firmadan 875 markanın ürünlerini ilk kez görücüye çıkacağını ifade ederek, "Fuar süresince otellerde ciddi oranda bir doluluk gözlenecek. 40 yakın ülkeden yerli ve yabancı 30 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz. Fuarın sonunda da 250 milyon dolarlık bir iş hacminin ortaya çıkacağını öngörüyoruz" dedi.

Ersözlü, MAKTEK fuarını iki yılda bir İzmir'de düzenlemeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hakan Aydoğdu da üretimin olmazsa olmazı olan takım tezgahlarının gelişiminin imalat sanayisinin doğrudan etkilediğine işaret ederek, sanayide üretilen her ürüne doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağladıklarını vurguladı.

Makina İmalatçıları Birliği Başkanı Ahmet Özkayan ise makine imalat sektörünün her alanda dünyaya tanıtılması için çalışmalar yürüttüklerini, İzmir'in ihracatının yüzde 8'inin makine ve teçhizat ürünlerinden oluştuğunu ve Türkiye'nin makina ihracatında dünyada 4. sırada yer aldığını anlattı.

Fuar İzmir'de 4 Ekim'de açılacak MAKTEK Fuarı, 7 Ekim'e kadar açık kalacak.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.