Malazgirt Akalan Köyü

Malazgirt Akalan Köyü

Akalan Köyü haberleri, Malazgirt Akalan köyü güncel son dakika gelişmeleri, Akalan köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Akalan köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Malazgirt Akalan köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Akalan köyü son dakika gelişmeleri, Akalan köyüne özgü yemekler, Malazgirt Akalan köyünün tarihi, Akalan köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Akalan köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Akalan, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Akalan köyü resimleri ve Akalan köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malazgirt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malazgirt Muş Arası Kaç Km? Malazgirt Hava Durumu? Malazgirt Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Malazgirt Akalan Köyünde doğan biri var mı? Malazgirt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Akalan, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür.Akalan Köyü yerel adı Komakoçali'dir. İlçeye 40. km uzaklıkta olup ilçenin kuzeybatısında yer almaktadır. Köy yolunun 22 km.si bozulmuş asfalt olup geri kalanı stabilize yoldur. Köy dağlık ve engebeli bir arazide yer almaktadır. Köyün üç tarafı dağlarla çevrili olup kuzey yönü genişçe bir vadiye bakmaktadır. Köye ulaşım köy minibüsleri ile sağlanmakta olup sabah köyden ilçeye akşam ilçeden köye hareket etmektedir.
Köy yaklaşık 30 hane olup köy nüfusu tahmini olarak 300-350 kişidir.Köy ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyden birçok genç ve hane reisi başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerde çalışmakta, geçimlerini devam ettirmektedir.
Köyde elektrik mevcut olup su köye yakın kaynaktan sağlanmakta ve köy ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Hemen hemen her evin önünde bulunan köy çeşmeleriyle halk ihtiyacını karşılamaktadır. Yerel telefon hattı yoktur, GSM şebekeleri ise ancak köyün üst kesimlerinde cevap vermektedir. Köyde okul ve cami dışında başka idari ve sosyal yapı bulunmamaktadır.
Köy okulu genelde 2 bazı dönemler tek öğretmenli ve yaklaşık 50-60 öğrencisi ile eğitime devam etmektedir. Köy okulu 2002 yılında tadilattan geçmiş olup tek binada lojman ve okul olarak hizmet vermektedir. Okul ve lojman pvc pencere, iç kapılar ahşap dış iki kapı ise demir yapılıdır. Lojmanın elektrik ve su tesisatı bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.