Malazgirt Beşdam Köyü

Malazgirt Beşdam Köyü

Beşdam Köyü haberleri, Malazgirt Beşdam köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beşdam köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Beşdam köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Malazgirt Beşdam köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beşdam köyü son dakika gelişmeleri, Beşdam köyüne özgü yemekler, Malazgirt Beşdam köyünün tarihi, Beşdam köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beşdam köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beşdam, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beşdam köyü resimleri ve Beşdam köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malazgirt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malazgirt Muş Arası Kaç Km? Malazgirt Hava Durumu? Malazgirt Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Malazgirt Beşdam Köyünde doğan biri var mı? Malazgirt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beşdam, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür.Malazgirt'e bağlı olmasına rağmen Erzurum sınırına çok yakındır. Malazgirt'in son köylerindendir. Bağlı olduğu Malazgirt'e uzak olan köy Erzurum'un, Karaçoban ve Karayazı ilçelerine daha yakındır.İlçenin kuzeybatısında yer almakta olup Malazgirt'e 55 km Muş'a 192 km uzaklıktadır. Bu yolun tamamı asfalt ve düzgün olup köyden sonrası stabilize yoldur. Köy az dağlık ve az engebeli genelde düz bir alandadır. Köyden Malazgirt'e ulaşım her gün köy minibüsü ile sağlanmaktadır. Ayrıca köy minibüsü uygun fiyatlarla istenilen yere ulaşım sağlanmaktadır. Malazgirt'te bulunan ticari taksiler sayesinde köye ulaşım daha da kolaylaşmaktadır. Yalnız Malazgirt'ten Muş'a ve Muş'tan Malazgirt'e olan ulaşım öğleden sonra zorlaşmaktadır. Malazgirt'ten Bulanık, Patnos, Erciş, Van gibi yerleşim yerlerine minibüs ve taksilerle sürekli ulaşım vardır.
Köy yaklaşık 35-40 hane olup nüfus 400 civarındadır.ekonomisi tarım (tahıl) ve hayvancılığa (büyükbaş) dayalıdır.Köyde elektrik mevcut olup yerel telefon ağı bulunmamaktadır. GSM şebekelerinden bazıları köyün hizmetini karşılamaktadır. Köyde su şebekesi mevcut olup su, köye yakın belirli dağlardan karşılanmaktadır. Ayrıca köyde sıkça bulunan köy çeşmelerinden de su ihtiyacı giderilmektedir. Kanalizasyon şebekesi yapım aşamasındadır. Köyde okul ve cami dışında, sağlık ocağı ve Jandarma karakolu mevcuttur.
Köy okulu eski olasına rağmen ihtiyaca cevap verir niteliktedir. 1 derslik, 1 lojman ve 1 adet kömürlük+wc olarak 3 ayrı binada hizmet vermeye çalışmaktadır. Okulda 5 bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı yazıcı, tarayıcı ve uydu interneti mevcut olup hepsi sorunsuz çalışmaktadır. Eğitim ve öğretim 2 öğretmen 50 civarı öğrenci ile devam etmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.