Malazgirt Kızılyusuf Köyü

Malazgirt Kızılyusuf Köyü

Kızılyusuf Köyü haberleri, Malazgirt Kızılyusuf köyü güncel son dakika gelişmeleri, Kızılyusuf köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Köyleri Arasında yer alan Kızılyusuf köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Malazgirt Kızılyusuf köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kızılyusuf köyü son dakika gelişmeleri, Kızılyusuf köyüne özgü yemekler, Malazgirt Kızılyusuf köyünün tarihi, Kızılyusuf köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kızılyusuf köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kızılyusuf, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kızılyusuf köyü resimleri ve Kızılyusuf köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malazgirt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malazgirt Muş Arası Kaç Km? Malazgirt Hava Durumu? Malazgirt Köyleri ve Muş Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlu Ünlüler arasında Malazgirt Kızılyusuf Köyünde doğan biri var mı? Malazgirt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kızılyusuf, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir köydür.Kızılyusuf Köyü ismini Alparslan'ın arkadaşlarından almıştır. Malazgirt'e yaklaşık 30 km uzaklıkta olup Süphan Dağının eteğinde etrafı dağ ve vadilerle çevrili düz bir alanda kuruludur. Köyün doğusunda Süphan Dağı, batısında Pala oğuza denilen tepeler yer alır güneyde Dünyadit Dağları ile geli denilen vadi yer alır, kuzeyde ise geniş kırlar ve düzlükler yer almaktadır. Çevresinde Şekerova, Oğuzhan ve Adilcevaz'a bağlı olan Dizdar, Karakol, Cihangir köyleri bulunmaktadır. Köyün içinden geçen Malazgirt Adilcevaz karayolu ulaşımı rahatlatmıştır. Kış aylarında ulaşım zorlaşmaktadır.
Tarım ve hayvancılığa dayalıdır, tarım kuru yöntemlerle yapılmaktadır, hayvancılık ise meraların azalması ile oldukça zorlaşmıştır bununla beraber küçükbaş hayvancılık gelişmiştir. Ayrıca köyün gençleri mevsimlik olarak Türkiye'nin gelişmiş illerine gidip başta inşaat olmak üzere çeşitli işlerde çalışıp aile ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.
Camii ve okulun mevcut olduğu köyde Ala Tewşo market ve Bedran market hizmet vermektedir. Elektriği olan Kızılyusuf Köyünde su şebekesi olup su ihtiyacı Köyün güneyinde yer alan geli denilen vadiden karşılanmaktadır. Telefon ağı GSM şebekelerinin verdikleri hizmetlerle sağlanmaktadır.
Köyde 1968'de hizmete giren 5 yıllık okulda yaklaşık 100 öğrenci okumakta ve 4 öğretmen görev yapmaktadır. Okul iki derslik ve müdür odasından oluşmuştur ayrıca okula ait bir de lojman bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum