Malazgirt Konakkuran Beldesi

Malazgirt Konakkuran Beldesi

Konakkuran Beldesi haberleri, Malazgirt Konakkuran beldesi güncel son dakika gelişmeleri, Konakkuran beldesi ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muş Beldeleri Arasında yer alan Konakkuran beldesinde vefat edenler, beldenin eski adı haberimizde.

Malazgirt Konakkuran beldesi düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konakkuran beldesi son dakika gelişmeleri, Konakkuran beldesine özgü yemekler, Malazgirt Konakkuran beldesinin tarihi, Konakkuran beldesi nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konakkuran beldesine ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Konakkuran, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir beldedir. Yolunuz doğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konakkuran beldesi resimleri ve Konakkuran beldesi videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Malazgirt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Malazgirt Muş Arası Kaç Km? Malazgirt Hava Durumu? Malazgirt Beldeleri ve Muş Beldesi ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muşlu iseniz Muş Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muşlı Ünlüler arasında Malazgirt Konakkuran Beldesinde doğan biri var mı? Malazgirt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Konakkuran, Muş ilinin Malazgirt ilçesine bağlı bir beldedir.Konakkuran Beldesi yerel adı Dügnük'tür. Belde ilçenin kuzeyinde yer almakta olup ilçeye 22 km. uzaklıktadır. Belde Fırat Nehri'nin bir kolu olan Murat Nehri'nin açtığı genişçe bir vadide yerleşmiştir. Beldeye ulaşım köy minibüsleriyle sağlanabilmektedir. Belde yolu bozulmuş asfalt olup hemen hemen her yıl yenilenmektedir.
Doğu Anadolu Bölgesi'ne özgü tipik sert karasal iklim altındadır.Belde 4 mahalleden oluşmakta ve ortalama 2000-2500 civarı nüfusa sahiptir.Beldede; belediye binası, sağlık ocağı, jandarma karakolu, cami, belde okulu ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bulunmakta ve hizmet vermektedir. Elektrik, yerel telefon, GSM şebekelerinin tümü hizmet vermekte olup su ihtiyacı beldenin batısında yer alan dağlardan sağlanmaktadır. Su genelde belde içinde sık bulunan çeşmelerden sağlanmakta olup bazı evlerde öğle vakitlerine kadar şebeke suyu olabilmektedir kanalizasyon bulunmamaktadır.
Belde okulu 11 öğretmen ve 300 civarı öğrenci, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ise yaklaşık 20 öğretmen ve 300 öğrencisi ile eğitime devam etmektedir. Belde okulunda sadece 1. kademe eğitimi mevcuttur.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.