Malazgirt’i unutmadılar

Malazgirt’i unutmadılar

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla Türk tarihinde önemli bir yeri olan Malazgirt Meydan Muharebesi anıldı.

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla Türk tarihinde önemli bir yeri olan Malazgirt Meydan Muharebesi anıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan kararla gençliğin gelişimine katkı sağlamak, tarihi ve kültürel açıdan önemli şahısları ve olayları gençlere daha iyi tanıtmak, tarih bilincini kazandırmak ve vatan sevgisini aşılamak amacıyla çeşitli programlar düzenleniyor. Bu programlar çerçevesinde, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi'nin 946. yıl dönümü olması sebebiyle Muş'un Malazgirt Ovası başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleriyle Gençlik ve Spor Bakanlığının koordinesi altında 81 ilde eş zamanlı programlar düzenlendi.

Düzenlenen programlar kapsamında Kırıkkale'de Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Spor Salonu Konferans Salonunda gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı ve Anadolu'ya Türklerin yerleşmesini sağlayan ve vatan müdafaasında şehit olan bütün şehitlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam etti.

"Fetih ruhunu sizlere aşılamak görevimiz"

Düzenlenen programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, "Tarihimizin en önemli zaferlerinden olan Malazgirt Meydan Muharebesi, 946 yıl önce Anadolu'nun kapıları Türklere açtı ve İslam'ın sancaktarlığını yapan milletimiz sayısız zaferleri bu topraklarda yetişen insanlarımızla kazandı. Bugün ise 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürürken Anadolu'nun Fetih ruhunu siz gençlere aşılamak, bu topraklar üzerinde de oynanan oyunları unutamamak ve unutturmamak bizim en asli görevimizdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm dünyaya gösterdiğimiz gibi bin yıldan beri bu topraklardayız. İçeriden veya dışarıdan gelen her türlü saldırıya hazırız çünkü bu topraklar bizim topraklarımızdır. Gidecek başka hiçbir yerimiz yoktur, onun için bu din uğruna, bu devlet uğruna, bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna aynı şanlı ecdadımız gibi şehit olmaya seve seve razıyız" dedi.

Düzenlenen programa ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Merkezi Müdürü Sezai Arslan, şube müdürleri, İnsani Yardım Vakfı Kırıkkale Şube Başkanı Ahmet Temur, gençlik liderleri, Gençlik Merkezi üyeleri ve sporcular katıldı.

Malazgirt’i unutmadılar

Malazgirt’i unutmadılar

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.