Mamak Kutludüğün Köyü

Mamak Kutludüğün Köyü

Kutludüğün Köyü Haberleri, Mamak Kutludüğün Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Kutludüğün Köyü İle İlgili Tüm Video, Fotoğraf Ve Haberler, Ankara Köyleri Arasında Yer Alan Kutludüğün Köyünde Vefat Edenler, Köyün Eski Adı Haberimizde.

Mamak Kutludüğün köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kutludüğün köyü son dakika gelişmeleri, Kutludüğün köyüne özgü yemekler, Mamak Kutludüğün köyünün tarihi, Kutludüğün köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kutludüğün köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Kutludüğün, Ankara ilinin Mamak ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kutludüğün Köyü Resimleri ve Kutludüğün köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mamak Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mamak Ankara Arası Kaç Km? Mamak Hava Durumu? Ankara Köyleri ve Mamak Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ankaralı iseniz Ankara Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ankaralı Ünlüler arasında Mamak Kutludüğün Köyünde doğan biri var mı? Mamak Doğumlu Ünlüler Kimler?

Kutludüğün, eski adı Bayındır barajı yeni adı Mavi göl’ün yanında tarihi bir yerleşim yeri.Kutludüğün’ün kuruluşu 1400 lü yıllara kadar inmektedir.Bir rivayete göre, Köyün kurulduğu yerde bir at çiftliği bulunuyormuş. Savaş atları bu çiftlikte bakılıyormuş.Bu çiftliğin Ahievran’a ait olduğu da söyleniyor.Diğer bir rivayete göre de, Bursa’dan gelerek yerleşen otuz üç ailenin bu köyü kurduğu söyleniyor. Başka bir rivayete göre ise, çok eski yıllarda köye Kızılcahamamlı bir imam tayin olmuş.Tarihi bir yerleşim yeri olan Kutlugün ismini, Osmanlı Mufassal Yer isimleri kayıtlarında (1462) görmekteyiz.Araştırmacılara göre de, Kutludüğün’ün 1462 yılında kurulduğu söylenmektedir.Yine 1588 tarihli Osmanlı Mahkeme kayıtlarında Kutludüğün köyünün ismi geçmektedir.Kutludüğün, Osmanlılarda yerel yönetimlerde yapılan düzenleme ile Ankara’nın Bala ilçesine bağlanmıştır.1932 yılında belde statüsü kazanarak Çankaya ilçesine, son olarak da 1983 yılında Mamak ilçesine bağlanmıştır.Bu günkü durumu ile Kutludüğün Mamak’ın yaklaşık 7 bin nüfuslu bir mahallesidir.Kutludüğün’de 4 Haziran 1972 tarihinde yapılan yerel seçimle belediye teşkilatı kurulmuş. Mevlüt Yıldırım Adalet Partisinden ilk belediye başkanı olmuş.

Kutludüğün, Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkez ilçelerinden Mamak’a bağlı beş bine yakın nüfusu bulunan ve bin haneye ulaşan beş yüz yıllık bir beldedir. Kutludüğün beldesi Ankara’nın merkezine 25 km. mesafede olmasına rağmen Türk halk edebiyatı örneklerinin yanında diğer folklor unsurlarının çok zengin, bakir ve özelliklerini koruyan bir yapıya sahip olması, araştırma yapmamda önemli rol oynadı.


 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.