Manavgat’ta MANBİS’li   yaşam başladı

Manavgat’ta MANBİS’li yaşam başladı

Manavgat Belediyesi'nin, kent halkına bisiklet sporunu sevdirmek, sağlıklı yaşam ve trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Manavgat Belediyesi Bisiklet...

Manavgat Belediyesi'nin, kent halkına bisiklet sporunu sevdirmek, sağlıklı yaşam ve trafiği rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Manavgat Belediyesi Bisiklet Kiralama Sistemi (MANBİS) projesinin startı, Manavgat halkının yoğun katılımıyla verildi.

Manavgat Belediyesi'nin kent halkına sporu sevdirmek, trafiği rahatlatmak ve sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla başlattığı MANBİS projesinin startı, Cumhuriyet Meydanı'ndan verildi. Etkinliğe Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, sivil toplum örgütü temsilcileri, mahalle muhtarları, bisikletli gençler, yaşlılar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Bisiklet şovlarının da yapıldığı açılış töreninde Manavgat halkı eğlenceli dakikalar geçirdi.

Manavgat bisiklet kullanımına elverişli

Etkinlikte konuşan Başkan Sözen, MANBİS projesinin eksiksiz bir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla yoğun çalışma yaptıklarını söyledi.

Manavgat'ın her geçen gün büyüdüğünü ve bu doğrultuda sosyal ihtiyaçların arttığını dile getiren Şükrü Sözen, belediye olarak bu ihtiyaçlara cevap verme gereği duyduklarını vurguladı.

MANBİS projesiyle bisiklet kullanımının yaygınlaşacağını, bu durumun da sağlıklı yaşamı ve trafiğin rahatlamasını beraberinde getireceğini dile getiren Sözen, Manavgat'ın bisiklet kullanımına en elverişli kentlerden birisi olduğunun altını çizdi.

İlk üyelik kartı başkana

Konuşmanın ardından Başkan Sözen'e 50 TL'lik ücreti karşılığında ilk üyelik kartı teslim edildi. Sözen, istasyondan bisikletini alarak ilk binişi gerçekleştirdi. Oda başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve belediye personelleri de birer bisiklet aldı. Daha sonra Başkan Sözen ve beraberindekiler Manavgat Irmağı kıyısında bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.

Üyelik kartları belediyeden alınacak

7 durak ve 60 bisiklet ile Manavgat halkının hizmetine sunulan projede, bisiklet istasyonlarınım yerleri Side, Sorgun, Titreyengöl, Boğaz Otel, Zindan Kalesi, Cumhuriyet Meydanı ve Akdeniz Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu olarak belirlendi. Kiralama işlemleri, istasyonlarda yer alan kamera sistemleri ile donatılmış kiosklardan gerçekleştirileceği belirtildi. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte herkes kredi kartıyla ya da MANBİS üyelik kartıyla istasyonlardan bisikletlerini alıp kullanabileceği açıklandı. MANBİS'ten yararlanmak isteyen vatandaşların Manavgat Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne başvuru yaparak üyelik kartı alabileceği vurgulandı. Üye kartına sahip olanlara günde 2 saat ücretsiz bisiklet kiralama imkanının verileceği duyuruldu.

Manavgat’ta MANBİS’li yaşam başladı

Manavgat’ta MANBİS’li yaşam başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.