Manisa Her Yerde Okuyor

Manisa Her Yerde Okuyor

Manisa’da başladı, Türkiye’ye yayıldı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Gönül Kovan Gürakan ve Alpaslan Yılmaz Gürakan tarafından kütüphanesi olmayan köy okullarına kütüphane kurmak ve kitap okuma alışkanlığını geli

Manisa’da başladı, Türkiye’ye yayıldı. Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Şehitler Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Gönül Kovan Gürakan ve Alpaslan Yılmaz Gürakan tarafından kütüphanesi olmayan köy okullarına kütüphane kurmak ve kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla uluslar arası bir proje olan “Bir Kitap Da Benden Olsun” e-Twinning Projesi kapsamında 6. Kütüphane Yeniköy Okulu’na yapılacak. Proje kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kitap yeni kütüphane için okula gönderildi. Aralık ayının sonunda Yeniköy Okulu’nda yeni kütüphane açılacak. Ayrıca Şehitler Ortaokulu, Manisa Valiliği’nin onayıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü “Manisa Her Yerde Okuyor” Projesinin de il koordinatörlüğünü yürütüyor.
Köy okullarına kütüphane desteğinde bulunmak ve okuma kültürünü geliştirmeye yardımcı olmam için projenin sürdürüldüğünü vurgulayan Türkçe Öğretmeni Gönül Kovan Gürakan, “ Okuma üzerine her ay çeşitli etkinlerimiz var. Okuryazar buluşması olsun, kütüphane gezileri olsun. En çok okuyan öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Manisa Valiliği öncülüğünde başlatılan ‘Manisa her yerde okuyor’ projesine de dahil olduk. Okulumuz il koordinatörlüğünü yürütüyor. Aynı zamanda çocuklara yardımlaşmayı, paylaşmayı, sevgi, kardeşliği aşılamaya çalışıyoruz. Bu tür kazanımları var” dedi.

HER YERDEN KİTAP GELİYOR
Önce Yeniköy Okulu’na, ardından Halitpaşa’ya kütüphane kuracaklarını ifade eden Gürakan, “Aralık ayının sonunda Şehzadeler ilçesinde bulunan Yeniköy İlkokulu’na götüreceğiz. Orada yeni bir kütüphane kuruyoruz. Ondan sonra Halitpaşa Okulu’nu düşünüyoruz. Tabi sadece Manisa olarak düşünmüyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin pek çok ilini, köyüne, okuluna ulaşıyoruz. Düzce’de bir köy okulunda kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Hem Manisa’da hem de Türkiye’nin her yerindeki tüm köy okullarına ulaşmaya çalışıyoruz. 4-5 yıldır yaptığımız bir proje. E-Twinning Projesi olarak da 2 yıldır sürdürüyoruz. Geçen yıl Van’da büyük bir kütüphane kurarak açılışını yaptık” dedi.
Köy okullara kütüphane kurmak için Türkiye’nin her yerinden kitap desteğinde bulunan insanların olduğunu kaydeden Koravan, “Öncelikle kendi okulumuz, öğrencilerimiz başta olmak üzere kitap desteğinde bulunuyorlar. Sosyal medya üzerinden bize ulaşan insanlar var. Burası sanki bir merkez oldu gibi. Bizde durumu olmayan okulları belirleyip oralara gönderiyoruz milli eğitim aracılığıyla. Konya’dan, İstanbul’dan, Aydın’dan, Erzurum’dan, Van’dan yani her yerden kitap geliyor” diye konuştu.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.