Mardin’de Dicle Elektrik Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Mardin’de Dicle Elektrik Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, müşterilere kış mevsiminde de kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin...

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, müşterilere kış mevsiminde de kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin yanı sıra bağlı ilçe ve köylerde 435 trafonun bakım ve onarımının yapıldığını söyledi.

Mardin'de kış aylarında vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarını hızla sürdüren Dicle Elektrik Dağıtım, kentteki trafoların bakımını bitirdi. Özellikle yaz aylarında yoğun geçen ve tarımsal sulamanın yeraltı sularıyla yapılmasından dolayı enerji nakil hatları gevşemesi üzerine ekipler harekete geçti. Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri gevşeyen bu tellerin kış mevsiminde rüzgardan dolayı birbirine temas ederek arıza meydana getirmemesi için germe çalışmasını hız kesmeden sürdürüyor. Panoların da bakımını yapan ekipler, nakil hatları ve direkleri kışa hazır hale getirdi.

"435 trafo bakımdan geçti"

Konuyla ilgili olarak konuşan Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Memet Bulut, önümüzdeki kış mevsiminde müşterilerine sağlıklı ve kesintisiz enerji vermek adına ekiplerin aralıksız çalıştığını belirtti. Bulut, "435 trafonun bakımı yapılırken orta gerilim ve alçak gerilim enerji nakil hatlarının da bakımdan geçti. Trafoların yük dengelemeleri, kırık izolatörlerin yenilenmesi, sokak aydınlatma lambalarının da bu bakıma dahil oldu. Kış aylarında ısınma amaçlı elektrik kullanımının trafo ve hatlara zarar verdi. İsraf düzeyinde kullanılan elektrik hatlarda bakım ihtiyacı gerekti. Bunlar da istenmeyen kesintilere sebep oluyor. Bedelsiz elektrik kullanım alışkanlığı da terk edilmelidir" dedi.

Mardin’de Dicle Elektrik Kış Hazırlıklarını Tamamladı

Mardin’de Dicle Elektrik Kış Hazırlıklarını Tamamladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.