Marmaris Yangını Son Durum

Marmaris Yangını Son Durum

Marmaris Yangını Son Durum. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Marmaris orman yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Marmaris Yangını Son Durum. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Marmaris orman yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Türk Tabipler Birliği, yangının bir kez daha olağan dışı durumlara hazırlıklı olmanın gerekliliğini gösterdiğini söyledi.

Kontrol altına alındığı belirtilen Marmaris yangını hakkında açıklama yapan Türk Tabipler Birliği, “Muğla ili Marmaris ilçesinde meydana gelen ve henüz kontrol altına alınamayan orman yangınları bize bir kez daha olağandışı durumlara hazırlıklı olmanın gerekliliğini göstermiştir. Muğla Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cafer Şahin, yangın alanlarını ziyaret edip yakından gözlemleme olanağı bulmuştur. Kesin olmayan bilgilere göre; henüz bilinen bir can kaybı yoktur. Fakat yangının neden olduğu aşırı duman ve kül yağmuru, rüzgar etkisiyle yerleşim yerlerine ilerlemekte olup, hem yangın alanında çalışanları hem de yakın çevrede yaşayanları olumsuz etkilemektedir. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Olağandışı Durumlarda Sağlık Hizmetleri Kolu’nun geçen yıl ülkemizde meydana gelen yangınlar sırasında hazırladığı ve sunduğu bilgi notunu bir kez daha hatırlatırız” denildi. Birliğin yayınladığı bilgi notunda, yangınların sağlığımıza zarar vermeye devam ettiğine dikkat çekilirken, bazı önlemlerin altı çizildi. Yangın dumanının sağlığa olumsuz etkisinin, dumandan kimlerin daha çok etkilendiğinin, yangın esnasında ve sonrasında alınacak önemlerin açıklandığı bilgi notunda yurttaşlara bazı öneriler sunuldu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)


Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.