Maski’nin Turgutlu’nun Geleceğine Yaptığı Yatırım Yükseliyor

Maski’nin Turgutlu’nun Geleceğine Yaptığı Yatırım Yükseliyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu'nun geleceğine yatırım yapıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Turgutlu'nun geleceğine yatırım yapıyor. İlçede inşa edilen atıksu arıtma tesisi büyük bir hızla yükseliyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa'nın her noktasına hizmet götürüyor. Bu hizmetler içinde önemli adımlardan biri olan Turgutlu Atıksu Arıtma Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerliyor. MASKİ'nin Turgutlu'nun geleceğine yönelik attığı hamle de havalandırma havuzlarında betonarme ve korkuluk ile çöktürme havuzlarından birinin temel imalatı tamamlandı. Betonarme imalatları ise devam ediyor. İdari Bina, Kimya Binası ve Bekçi Binasının betonarme imalatları noktalandı. Anaerobik Fosfor Tanklarında betonarme inşaatları ve korkuluk imalatları sürüyor.

37 milyon liralık yatırım bedeli ile Turgutlu'ya kazandırılacak tesis 165 bin eşdeğer nüfusa göre tasarlandı. Günlük 33 bin metreküp evsel atık su arıtılacak tesis, Turgutlu'nun geleceği için dönüm noktası olacak. Tesis çevreci yapısıyla modern bir yapıya sahip. Kurulu gücü 2 megavat olan tesis yarı enerjisinin inşa edilecek olan güneş enerji sistemi sayesinde karşılayacak.

'Sürekli Atıksu İzleme Sistemi'

MASKİ Genel Müdürlüğü, günlük ortalama debisi 10 bin metreküpün üzerinde olan tesislerine "Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri" de kuruyor. Turgutlu'daki tesisin de günlük debisi 33 bin metreküp olduğu için inşaat projesi kapsamında yer alıyor. Sistem ile birlikte Kimyasal Oksijen İhtiyacı, Organik maddenin karbondioksite dönüşmesi için gereli oksijen miktarını ölçen ve ortaya çıkan veriler canlı olarak takip edilecek.

Çağın gereklerine uygun tesisler inşa ediyoruz

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Turgutlu'daki tesiste çalışmaların çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirtti. Başaran, "İl genelinde 4 atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. İdare olarak, Manisa Merkez, Turgutlu, Soma ve Gördes'e Gediz Havzası ve Kuzey Ege Havzası'nı temizleyecek tesisler kazandıracağız. Şu an faaliyette olan tesislerimiz ile havzalarımızı temizlemeye başladık. Bu 4 tesisimizde çalışmaya başlayınca biz MASKİ olarak üzerimize düşen görevi tamamlamış olacağız. Tesislerimizi çağın gereklerine göre inşa ediyoruz. Dünya standartlarında ürettiğimiz projelerimiz Manisa'mızın geleceğini kurtaracak ve koruyacak" dedi.

Maski’nin Turgutlu’nun Geleceğine Yaptığı Yatırım Yükseliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.