Mazgirt Güneşdere Köyü

Mazgirt Güneşdere Köyü

Güneşdere Köyü Haberleri, Mazgirt Güneşdere Köyü Güncel Son Dakika Gelişmeleri, Mazgirt Güneşdere Köyü İle İlgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Tunceli köyleri arasında yer alan Güneşdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazgirt Güneşdere Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Güneşdere Köyü son dakika gelişmeleri, Güneşdere Köyü ne özgü yemekler, Mazgirt Güneşdere Köyü nün tarihi, Güneşdere Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Güneşdere Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Güneşdere Köyü, Tunceli ilinin Mazgirt ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Güneşdere Köyü Resimleri ve Güneşdere Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazgirt Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazgirt Tunceli Arası Kaç Km? Mazgirt Hava Durumu? Tunceli Köyleri ve Mazgirt Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Tuncelili iseniz Tunceli Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Tuncelili Ünlüler arasında Mazgirt Güneşdere Köyü Köyünde doğan biri var mı? Mazgirt Doğumlu Ünlüler Kimler?

Güneşdere, Tunceli ilinin Mazgirt ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün eski adı Basi'dir. Daha sonraları Güneşdere olarak değiştirilmiştir. Güneşdere isminin kaynağı için değişik söylentiler olsa da içlerinden biri daha akla yatkın gelmektedir. Doğan güneşin ilk ışıklarının köyün altından geçen dereye vurmasından gelir Güneşdere ismi. Yerleşim yerinin 2006 yılı Aralık ayında Akpazar Belediye sınırlarına katılması ile köyün tüzel kişiliği kalkarak Akpazar Belediyesine geçmiştir.Mahalle muhtarlığı seçimleri yapılmaktadır.Tunceli iline 34 km, Mazgirt ilçesine 21 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Ancak taşımalı ilköğretimden yararlanmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi Akpazar Belediyesince yapılmıştır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır..2008 yılından itibaren internet de gelmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.