Meb’ten Cumhuriyet’in 100. Yıl Filmi

Meb’ten Cumhuriyet’in 100. Yıl Filmi

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100 Yılı’na özel bir film hazırladı. Filmde, ülkemizin kurtuluşuna ve Cumhuriyetin kuruluşuna stratejik katkılar sağlamış olan vatan evlatlarına vurgu yaparak, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir...

Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetin 100 Yılı’na özel bir film hazırladı.

Filmde, ülkemizin kurtuluşuna ve Cumhuriyetin kuruluşuna stratejik katkılar sağlamış olan vatan evlatlarına vurgu yaparak, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir vurgu yapıldı. Bu vesileyle, günümüz öğrencilerinin, geçmişteki akranları gibi ülkemize ve milletimize katkı sağlama ve “Türkiye Yüzyılı”nın inşasında önemli bir rol oynama potansiyelinin altı çizildi. Film ayrıca, 100 yıl önceki kurtuluş ve kuruluş dönemlerindeki cesaret, yetenek ve azmi öne çıkmış vatan evlatlarının taşıdığı bilinç ve inancın, Cumhuriyetin 100. yılında öğrencilerdeki devamlılığı ve yansımasını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı

Film, üç öğrencinin, Millî Mücadele’ye katkıda bulunan üç tarihi figürle olan benzerliklerini ele aldı. Birinci öğrenci, 14 yaşındaki Salihlili Mehmet’in, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında vatanına hizmet etme hayalini takip etti. İkinci öğrenci, henüz 12 yaşındayken Nezahat Onbaşı’nın savaş sırasında şifreli mesajları telgrafla ileterek sağladığı katkıyı örnek aldı. Üçüncü öğrenci ise, 15 yaşındaki Gazi Cemal’in savaş sırasında bölükler arasındaki iletişimi sağlayarak savaşın seyrini değiştirmesinden ilham aldı. Bu öğrenciler, “Türkiye Yüzyılı”nda cumhuriyete sağlayacakları katkıları temsil ettiler.

Volkan Severcan’ın Sesiyle Anlatıldı

Millî Eğitim Bakanlığı, bu filmle Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve azminin bugünkü genç nesillere ilham kaynağı olacağını ve geleceğin “Türkiye Yüzyılı”nın aynı değerleri taşıyan öğrencilerle şekilleneceğini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu altında öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim camiasının belirleyici rolünün altını çizdi. Filmde, Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde yer alan iki farklı nesilden gelen öğrencilerin vatan ve millet için birbirine benzeyen hikayeleri, ünlü oyuncu Volkan Severcan’ın sesiyle anlatıldı. Severcan’ın sesine, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından icra edilen 100. Yıl Marşı eşlik etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.