Mecitözü Yukarı Körücek Köyü

Mecitözü Yukarı Körücek Köyü

Yukarı Körücek haberleri, Yukarı Körücek güncel son dakika gelişmeleri, köy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Çorum köyleri arasdına yer alan Yukarı Körücek köyünde vefat edenler ve köyün eski adı haberimizde.

Mecitözü Yukarı Körücek köyü hangi il ve ilçeye bağlı, Mecitözü Yukarı Körücek köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları,Yukarı Körücek köyü son dakika gelişmeleri,Yukarı Körücek köye ait haberler, Yukarı Körücek köye özgü yemekler, köyün tarihi, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yukarı Körücek, Çorum ilinin Mecitözü ilçesine bağlı bir köydür.Köyün adı köyün dedelerinden geliyor.
Köy Elbistandan göç ederek gelmiştir ve adlarına mırık denilmiştir. Elbistandan ayrılarak bir kısmınında hala elbistanda kalmasıyla ikiye ayrılmıştır. Aşağı körücek ile hiçbir bağı yoktur.Çorum iline 20 km, Mecitözü ilçesine 19 km uzaklıktadır.
Köyün Coğrafyası Engebelidir ve kırklar dağının karşısındadır kırklar dağındaki ormanlar köyün nemini arttırmaktadır köyde en çok nohut ve ay çiçeği yetiştirilmektedir. Bulunduğu konum itibarıyla eski rum medeniyet kalıntılarını bulundurmaktadır. Toprakları bereketi ile değerlidir.

Yukarı Körücek , Çorum ilinin Mecitözü ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz İç Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün geçiyorsanız  Resimleri ve  videoları sizin de ilginii çekebilir.

Yukarı Körücek Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kzanalı var mı?

Mecitözü Çorum Arası Kaç Km? Mecitözü Hava Durumu? Çorum Köyleri ve Mecitözü Köylerini merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Çorumlu iseniz Çorum Doğumlu Ünlülere göz atmak yararınıza olacaktır. Çorumlu Ünlüler arasında Mecitözü doğan biri var mı? Mecitözü Doğumlu Ünlüler Kimler?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum