Mehmetçik Anıtı viraneye döndü

Mehmetçik Anıtı viraneye döndü

Iğdır'da bulunan Mehmetçik Anıtı bakımsızlıktan adeta viraneye döndü.

Iğdır'da bulunan Mehmetçik Anıtı bakımsızlıktan adeta viraneye döndü.

Iğdır'ın simgesi olan ve Iğdır Jandarma Komutanlığının karşısında bulunan Mehmetçik Anıtı kaderine terk edildi. Anıt, boş bira şişeleri içinde çöp yığınına dönerken, duvarlara yazı yazılması, basamakların yıkık, parke taşlarının bozuk olması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Mehmetçik Anıtı karşısında oturan ve bina yöneticisi olan Defne Akıncıoğlu, çocukların can güvenliğinin olmadığını belirtti. Akıncıoğlu, "Binamızda bulunan 20 daire ve etrafta bulunan okullarda okuyan çocuklarımızın can güvenliği yok. Biz burada çok sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

"Resmen fuhuş yatağı olmuş"

Anıt etrafında bulunan merdivenlerin altında içki ve bonzai içildiğini söyleyen Akıncıoğlu, "Ben 24 saat polisi arıyor ve rica ediyorum. Polis burada bulunanları alıp götürüyor ama hiçbir etkisi olmuyor. Işıklandırma ve yol için 20 imza toplayıp belediyeye verdim. Belediye ve zabıta müdürlüğü yapacağını söyledi ama 6 aydır ışık bekliyorum. Özellikle buranın aydınlatılmasını ve faaliyete girmesini istiyorum. Yetkili yerleri aradım bir tane bekçi istedim o da olmadı. Bekçi de veremeyiz dediler. İŞKUR'dan verebilirlerdi. Çünkü o kadar işsiz insan var. Bir tane bekçi verseler bu kadar da sorun yaşanmaz. Gece biz burada sıkıntı yaşıyoruz. 155'i arayıp polis çağırıyor, "gelin bunlar burada içki içiyor, küfür ediyor, birbirlerini dövüyor ya da bıçaklama var" diyorum. 2 ay önce burada bir kız çocuğu, erkekler tarafından bonzai içirtilip hastanelik edilmişti. Bunların raporu emniyette var zaten" ifadelerini kullandı.

"Buraya bir çare bulunsun"

Akıncıoğlu, "Temizlik, ışıklandırma ve şu çukurlar doldurulup demirler yapılarak çocuklarımızın can güvenliği sağlanabilir. Ama böyle güzelim bir şehitlik bu şekilde kullanılıyor. Ben halk olarak böyle kullanılmasını istemiyorum. Her yıl Iğdır'ın kurtuluşu günü, bir gün öncesi burası temizlenir. Tören günü buraya çelenkler bırakılır ve merasim bitti mi herkes buradan ayrılır. O gün buraya nasıl sahip çıkılıyorsa her gün sahip çıkılsın. Mehmetçik Anıtı için sayın Valimize sesleniyorum" dedi.

Mehmetçik Anıtı viraneye döndü

Mehmetçik Anıtı viraneye döndü

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.